Χτύπημα από Λευκό Οίκο: Η Τουρκία πρέπει να διαλέξει, S-400 ή ΝΑΤΟ;

(AP Photo)
Freepen.gr - Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence προέτρεψε την Τουρκία να μην αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, διατηρώντας την πίεση στον σύμμαχό των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει την αγορά που η Ουάσιγκτον θεωρεί απειλή για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της.

"Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει. Θέλει να παραμείνει κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης κάνοντας τέτοιες απερίσκεπτες αποφάσεις που υπονομεύουν τη συμμαχία μας;" σχολίασε ο Pence κατά τη διάρκειας μιας εκδήλωσης του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Τα σχόλια αυτά έρχονται ενώ έχει προηγηθεί το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία έχει ήδη παραλάβει απαραίτητα τμήματα και υποσυστήματα των αντι-αεροπορικών συστημάτων S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail