Η Ρωσία "σκοτώνει" τις ουκρανικές δορυφορικές επικοινωνίες στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία (SMM) δημοσίευσε εικόνες των σύγχρονων ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει το defence-blog.com. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα συστήματα εντοπίστηκαν κοντά στο Yuzhna-Lomuvatka (60 χιλιόμετρα δυτικά του Luhansk).

"Ένα μίνι UAV SMM εντόπισε ένα σύστημα αυτόματων παρεμβολών (jamming) (R-330Zh, Zhitel) σε ένα KamAZ-4310 και ένα ραδιοηλεκτρονικό συγκρότημα παρεμβολών (Tirada-2) κοντά στο Yuzhna-Lomuvatka (60 χλμ δυτικά του Luhansk)" αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πλατφόρμα UkrainianInformNapalmOSINT (Open Source Intelligence) έχει επίσης κάνει επανειλημμένα αναφορά σχετικά με τα ρωσικά συστήματα SIGINT στο κατεχόμενο τμήμα του Donbas της Ανατολικής Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν το R-330Zh εντοπίστηκε στην Ουκρανία, όχι για πρώτη φορά, τότε το νεώτερο συγκρότημα Tirada-2 αποτελεί πραγματική έκπληξη.

Το Tirada-2 είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αυτού του τύπου. Πρόκειται για σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που εξειδικεύεται στην απενεργοποίηση δορυφόρων επικοινωνίας. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα για να αντιμετωπίσει το αμερικανικό υψηλού υψόμετρου Global Hawk drone που επανειλημμένα εντοπίστηκε σε ιπτάμενες αποστολές κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών της ανατολικής Ουκρανίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail