Όσκαρ γκαντεμιάς στο Ναυτικό των ΗΠΑ - Νορβηγικό heavy lift carrier εμβόλισε το αντιτορπιλικό USS Delbert D. Black

Freepen.gr - Το νορβηγικό Νορβηγός heavy lift carrier,  Hawk συγκρούστηκε με πολλά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Delbert D. Black, το πρωί της 29ης Μαρτίου. Το Hawk μετέφερε μια πλωτή δεξαμενή όταν έφτασε στο Huntington Ingalls Industries Shipyard στην Πασκαγούλα.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα στις 10:13 π.μ. περίπου, όταν το Hawk, που ρυμουλκήθηκε στο ναυπηγείο με αριθμό ρυμουλκών, συγκρούστηκε με μια κοντινή φορτηγίδα δοκιμών, που παρείχε βοήθεια στο USS Delbert D. Black σε ηλεκτρικές εργασίες.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, η φορτηγίδα προσέκρουσε στο κύτος του USS Delbert D. Black  προκαλώντας σημαντική ζημιά σε όλα τα σκάφη που εμπλέκονται στο περιστατικό. Στο πολεμικό πλοίο προκλήθηκε ρήγμα στη γάστρα με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων.

"Υπήρξε κάποια διείσδυση νερού στο πλοίο και αυτή η βλάβη αξιολογείται και επισκευάζεται επί του παρόντος. Το πλοίο είναι σταθερό και το Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται παράλληλα με το Huntington Ingalls Industries για να διεξαγάγει περαιτέρω αξιολογήσεις και να καθορίσει ένα σχέδιο επισκευής. Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικοί τραυματισμοί και έχει αναφερθεί όλο το προσωπικό», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού USNI News.

Το USS Delbert D. Black είναι κλάσης Arleigh-Burke που αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία αργότερα μέσα στο 2019.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail