Τι θα συμβεί αν αποβληθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35

Freepen.gr - Ο ρυθμός παραγωγής των μαχητών F-35 θα επιβραδυνθεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) εκδιώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, δήλωσε ο Αντιναύαρχος Mathias Winter στο Κογκρέσο την Πέμπτη. "Η αξιολόγηση της αποπομπής της Τουρκίας θα είναι μεταξύ 50 και 75 αεροπλάνων επί μια διετία", δήλωσε ο Winter.

"Εάν απομακρυνθεί η Τουρκία, το πρόγραμμα θα αντιμετωπίσει άμεσο πλήγμα στο ρυθμό παραγωγής για νέα αεροπλάνα και θα ασκήσει νέα πίεση σε μια ήδη τεταμένη αλυσίδα εφοδιασμού", ανέφερε ο διευθυντής προγράμματος του αεροσκάφους σύμφωνα με το Breaking Defense.

Η απόφαση να εκδιωχθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 θα έχει ευρείες επιπτώσεις, δεδομένου ότι η Άγκυρα βοηθά στην κατασκευή 6-7% των εξαρτημάτων του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων του μηχανισμού προσγείωσης, των οθονών πιλοτηρίου και των κινητήρων του αεροσκάφους.

"Θα δούμε μέσα σε 45 έως 90 ημέρες την επίδραση της επιβράδυνσης ή διακοπής των τμημάτων αυτών στις τρεις γραμμές παραγωγής", πρόσθεσε ο αντιναύαρχος.

Ο κατασκευαστής του αεροσκάφους, Lockheed Martin, δήλωσε ότι οι συμβάσεις με τις τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή εξαρτημάτων F-35 αναμένεται να φτάσουν τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

"Η απώλεια αυτών των τμημάτων θα γινόταν έντονη, καθώς περίπου οι 3.000 προμηθευτές που εργάζονται στα F-35 έχουν αυξημένη ζήτηση για αυτά καθώς τα περισσότερα αεροσκάφη αρχίζουν να λειτουργούν ενώ τα παλαιότερα χρειάζονται ολοένα και περισσότερες επισκευές", σύμφωνα με τον Winter.

Το γραφείο προγραμματισμού σχεδιάζει να μετακινήσει την παραγωγή και την επισκευή εξαρτημάτων σε αποθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε η βιομηχανία να μπορεί να επικεντρωθεί στην κατασκευή νέων τμημάτων αεροσκαφών στη γραμμή συναρμολόγησης, αλλά με 395 να επιχειρούν σε παγκόσμια κλίμακα, έχει αποδειχθεί πρόκληση.

"Οι ΗΠΑ βλέπουν αν είναι δυνατόν να υπάρξει άλλη εναλλακτική λύση στην εγκατάσταση ανακατασκευής κινητήρων F-35 κάπου στην Ευρώπη, η οποία σήμερα βρίσκεται στο Eskisehir της Τουρκίας", ανέφερε πηγή του Reuters το Μάρτιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail