Ο Αλ-Σίσι λέει τα πράγματα με το όνομά τους για τη μετανάστευση - Να τον ακούσουν όσοι δεν εθελοτυφλούν

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας στο Σάρμ ελ Σεΐχ στο Σινά τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση στο ζήτημα της μετανάστευσης και τα δικαιώματα της κάθε πλευράς.

Ερωτηθείς για το ότι «αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη», απήντησε:

«Αντί να ρωτάτε γιατί οι χώρες [της Δύσης], μας κλείνουν τις πύλες τους, πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας γιατί οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν δεν ενδιαφέρονται να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη. Γιατί σκοτώνουν ο ένας τον άλλο εδώ και σαράντα χρόνια; Αυτό συμβαίνει επίσης σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, η Υεμένη και η Σομαλία.

Πολεμάμε ο ένας τον άλλο στις χώρες μας και περιμένουμε κράτη που εργάζονται μέρα-νύχτα για να προοδεύσουν, να προστατεύσουν τους πολίτες τους και να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο, να δεχθούν εμάς συμμέτοχους σε αυτό ενώ πολεμάμε ο ένας τον άλλο πίσω στις χώρες μας.

Δεν υποστηρίζω το ένα ή το άλλο, αλλά θέλω να είμαι δίκαιους. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική. Προστατεύουμε τις χώρες μας;».

Επίσης ο Αλ-Σίσι θεωρεί λάθος την κατάκριση των Ευρωπαίων ηγετών που κλείνουν τα σύνορα για να διαφυλάξουν τα στάνταρντς τους καθώς επίσης την επιδίωξη των εν δυνάμει μεταναστών να μεταβούν στις χώρες της δύσης με τη δική τους διαφορετική κουλτούρα.

Αν θέλει κανείς να πάει σε μια άλλη χώρα, τότε πρέπει να αποδεχθεί τις συνήθειες, την κουλτούρα, τους νόμους και τον πολιτισμό της, υποστηρίζει ο Αλ-Σίσι, συμπληρώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση είναι καλύτερα να μην πάει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail