Οι Κούρδοι της Συρίας είναι έτοιμοι να μιλήσουν και να τα βρούν με τους Τούρκους αλλά όχι τον Ασαντ

Mazlum Kobane, the Commander-in-Chief of the Syrian Democratic Forces (SDF), delivers a speech at a ceremony to mark the end of the Islamic State's so-called caliphate near the city of Kobani, April 8, 2019. (Photo: Hawar News Agency
Freepen.gr - Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες με την Τουρκία εάν συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν την Αφρίν και να τερματίσουν τις απειλές τους στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε τη Δευτέρα διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στρατηγός Mazlum Kobane.

Όπως αναφέρει το kurdistan24.net ο Kobane, αρχηγός των SDF, έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια ομιλίας σε τελετή κοντά στο Kobani για την επέτειο της νίκης στη μάχη του Kobani κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο στρατηγός Kobane δήλωσε ότι η πολιτική και στρατιωτική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας "είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία" μόνο εάν αποχωρήσει από τον πρώην κουρδικό εγκλωβισμένο θύλακα.

"Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι η Τουρκία θα τερματίσει τις απειλές της εναντίον της βορειοανατολικής Συρίας", σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού πρακτορείου ειδήσεων Hawar (ANHA). "Αυτό θα επιτρέψει στις εθνικές δυνάμεις στη Συρία να βρουν ειρήνη στην επόμενη φάση μετά την ήττα του ISIS".

Ωστόσο, ο Kobane υπογράμμισε ότι το SDF έχει το νόμιμο δικαίωμα να αμυνθεί εάν δεχθεί επίθεση από άλλες δυνάμεις, ειδικά από την Τουρκία, η οποία έχει απειλήσει επανειλημμένα να ξεκινήσει επίθεση κατά των Κούρδων στα ανατολικά του Ευφράτη.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι έτοιμοι να μιλήσουν και να τα βρούν με τους Τούρκους αλλά όχι τον Ασαντ και τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας η οποία έχει απελευθερώσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, επαναφέροντας την ευημερία και την αποκατάσταση των δομών στη συριακή επικράτεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail