Πετώντας το ψωμί στα σκουπίδια - Για αυτό θα πάθουμε πολύ χειρότερα

Couleur / pixabay
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που βλέπω αναρτημένη φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα από φίλους με πολλές φρατζόλες και καρβέλια ψωμί στα σκουπίδια. Ασχέτως της ιδιαιτερότητας της εποχής που ζούμε, εκτιμώ ότι είναι έγκλημα να πετάς φαγητό στα σκουπίδια. Πολύ περισσότερο το ψωμί.

Του Στρατή Μαζίδη

Το ψωμί ειδικά το ευλόγησε ο ίδιος ο Θεός. Το πολλαπλασίασε για να χορτάσει τον κόσμο, ενώ μυστηριακά το μετατρέπει σε σώμα Του κατά τη Θεία Λειτουργία. Αλλά και πέραν αυτών, είναι η νούμερο ένα τροφή που έρχεται πάντα στο νου μας. Δεν έχουμε ψωμί να φάμε, φάγαμε γλυκό (ή πικρό) ψωμί, τα φάγαμε τα ψωμιά μας, έχει ψωμί η υπόθεση κτλ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να καταλήγει στα σκουπίδια. Θα μπορούσε απλά να αφήνεται σε ένα σημείο με μια ένδειξη. Όλο και κάποιος θα το έπαιρνε. Ακόμη και να μην το είχε ανάγκη, δε θα κατέληγε στα σκουπίδια όπου δεν μπορούν να το φάνε ούτε τυχόν αδέσποτα ζωάκια που κι αυτά πρέπει κάπως να ζήσουν.

Φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουμε πάρει το μάθημά μας. Παρά το γεγονός πως έχουμε ήδη απωλέσει τόσα πολλά, εξακολουθούμε να θεωρούμε ορισμένα αγαθά ως δεδομένα και τα αντιμετωπίζουμε ως ευτελή. Το ψωμί είναι ιερό. Το πέταμε όταν κάποιος άλλος όχι απλά κάπου στον πλανήτη δεν έχει να φάει, αλλά ίσως κι αυτός ακόμη που μένει λίγο παρακάτω αλλά κρύβει τη δραματική του κατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail