Έξω φρενών στην Τουρκία με τον Μακρόν: Υποδέχθηκε κι έταξε στήριξη στους Κούρδους

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε την Παρασκευή εκπροσώπους των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που αναπτύσσονται στη βορειο-ανατολική Συρία και ελέγχονται από τις ΗΠΑ υποσχόμενος τη στήριξη της Γαλλίας στον αγώνα κατά των εναπομεινάντων τρομοκρατών του ISIS.

Ο Macron διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της SDF, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, για την "ενεργό υποστήριξη της Γαλλίας στον αγώνα ενάντια στο [IS] που εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τη συλλογική ασφάλεια", αναφέρει το AFP, επικαλούμενο την προεδρία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης ότι θα διατεθεί οικονομική ενίσχυση για την «αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών και την κοινωνικοοικονομική σταθεροποίηση του άμαχου πληθυσμού στη Συρία».

Η συνάντηση αυτή προκάλεσε την οργή της Τουρκίας η οποία την ίδια ημέρα καταδίκασε τη συνάντηση μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και της αντιπροσωπείας της SDF.

"Καταδικάζουμε το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε μια αντιπροσωπεία των λεγόμενων συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (SDF), υπό την ηγεσία του PYD / YPG - του συριακού κλάδου της τρομοκρατικής ομάδας του ΡΚΚ", δήλωσε ο Hami Aksoy, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

"Αυτή η προσπάθεια να δοθεί τεχνητή νομιμότητα στις επεκτάσεις μιας τρομοκρατικής ομάδας είναι μάλλον ένα λάθος βήμα που είναι ασυμβίβαστο με τις σχέσεις της συμμαχίας", πρόσθεσε ο Aksoy.

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να παρεμποδιστεί κάθε ημερήσια διάταξη που στοχεύει στην πολιτική ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail