Ευρωπαϊκές εκκλησίες: Τις βανδαλιζούν, αποπατούν και πυρπολούν κάθε μέρα

Eutrope/Wikimedia Commons
Αμέτρητες εκκλησίες σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη είναι βανδαλισμένες, λερωμένες με ακαθαρσίες και πυρπολημένες. Στη Γαλλία, δύο εκκλησίες βεβηλώνονται καθημερινά κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με την PI-News, ένα γερμανικό περιοδικό ειδήσεων, 1.063 επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες ή σύμβολα (σταυροί, εικόνες, αγάλματα) σημειώθηκαν στη Γαλλία το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2017)  - πράγμα που σημαίνει ότι οι επιθέσεις αυτές πάνε μόνο από το κακό στο χειρότερο.

Gatestoneinstitute.org - Raymond Ibrahim
Απόδοση Freepen.gr

Μεταξύ ορισμένων από τις πρόσφατες καταστροφές στη Γαλλία, τα ακόλουθα γεγονότα έλαβαν χώρα μόλις το Φεβρουάριο και το Μάρτιο:

> βάνδαλοι λεηλάτησαν την Εκκλησία της Notre-Dame des Enfants στην Nîmes και χρησιμοποίησαν ανθρώπινα περιττώματα για να σχηματίσουν εκεί ένα σταυρό. Επίσης πρόσφορα βρέθηκαν στα σκουπίδια.

> Η εκκλησία του Saint-Nicolas στο Houilles βανδαλίστηκε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τον Φεβρουάριο. Ένα άγαλμα της Παναγίας του 19ου αιώνα, θεωρούμενο ως «ανεπανάληπτο», «βρέθηκε εντελώς κονιορτοποιημένο», είπε ένας κληρικός ενώ ένας αιωρούμενος σταυρός ρίχτηκε στο πάτωμα.

> Βανδαλιστές κακοποίησαν και έσπασαν σταυρούς και αγάλματα στον Καθεδρικό Ναό του Saint-Alain στο Lavaur ενώ έσπασαν τα χέρια ενός αγάλματος του σταυρωμένου Χριστού. Επιπλέον, κάηκε ένα πανί της αγίας τράπεζας

> Ε εμπρηστές πυρπόλησαν την εκκλησία του St. Sulpice στο Παρίσι λίγο μετά τη μεσημεριανή λειτουργία την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Παρόμοιες αναφορές έρχονται από τη Γερμανία. Τέσσερις ξεχωριστές εκκλησίες βανδαλίστηκαν και / ή πυρπολήθηκαν μόνο το Μάρτιο. "Σε αυτή τη χώρα", εξηγεί η PI-News, υπάρχει ένας κλιμακούμενος πόλεμος ενάντια σε όλα όσα συμβολίζουν τον Χριστιανισμό: επιθέσεις σε σταυρούς σε υψώματα, σε ιερά αγάλματα στο δρόμο, σε εκκλησίες ... και πρόσφατα επίσης στα νεκροταφεία.

Ποιος είναι κατά κύριο λόγο πίσω από αυτές τις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες επιθέσεις σε εκκλησίες στην Ευρώπη; Η ίδια γερμανική έκθεση προχωρά έναν υπαινιγμό: «Οι σταυροί είναι σπασμένοι, οι αγίες τράπεζες σπάζονται, οι Βίβλοι καίγονται και στις πόρτες στις εκκλησίες γράφονται με ισλαμικές εκφράσεις όπως «Allahu Akbar».

Μια άλλη γερμανική αναφορά από τις 11 Νοεμβρίου 2017 σημείωσε ότι μόνο στις Άλπεις και τη Βαυαρία, περίπου 200 εκκλησίες δέχτηκαν επίθεση και πολλοί σταυροί έσπασαν: «Η αστυνομία ασχολείται επί του παρόντος με εκφοβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες ξανά και ξανά, οι δράστες είναι συχνά νέοι αναρχικοί με μεταναστευτικό υπόβαθρο". Αλλού ονομάζονται "νέοι ισλαμιστές".

Μερικές φορές, δυστυχώς, στις ευρωπαϊκές περιφέρειες με μεγάλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, φαίνεται να υπάρχει ταυτόχρονη αύξηση των επιθέσεων σε εκκλησίες και χριστιανικά σύμβολα. Πριν από τα Χριστούγεννα του 2016, στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας, όπου κατοικούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι, περίπου 50 δημόσια χριστιανικά αγάλματα (συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ιησού) ήταν αποκεφαλισμένα και οι σταυροί σπασμένοι.

Το 2016, μετά την άφιξη στη Γερμανία ενός ακόμη εκατομμυρίου μουσουλμάνων μεταναστών, μια τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι στην πόλη Dülmen «δεν περνάει μια μέρα» χωρίς επιθέσεις σε θρησκευτικά αγάλματα σε μια πόλη με λιγότερους από 50.000 ανθρώπους στη γύρω περιοχή".

Στη Γαλλία φαίνεται επίσης ότι όπου ο αριθμός των μουσουλμάνων μεταναστών αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις επιθέσεις στις εκκλησίες. Μια μελέτη του Ιανουαρίου του 2017 αποκάλυψε ότι οι «ισλαμιστικές εξτρεμιστικές επιθέσεις σε χριστιανούς» στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 38%, πηγαίνοντας από 273 επιθέσεις το 2015 στις 376 το 2016. Η πλειοψηφία των επιθέσεων συνέβη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και "πολλές από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας".

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 2014, ένας μουσουλμάνος διέπραξε «σημαντικές πράξεις βανδαλισμού» μέσα σε μια ιστορική καθολική εκκλησία στο Thonon-les-Bains. Σύμφωνα με μια έκθεση (με εικόνες) «ανέτρεψαν και έσπασαν δύο βωμούς, μανουάλια, βήματα, κατέστρεψαν αγάλματα, κατέστρεψαν ένα αρτοφόριο, έσπασαν ένα τεράστιο χάλκινο σταυρό, έκαναν ζημιά σε μια πόρτα του σκευοφυλακίου και έσπασαν μερικά παράθυρα από βιτρό». Επίσης, "καταπάτησαν" την Ευχαριστία.

Για παρόμοια παραδείγματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρακαλώ δείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις εκκλησιαστικών επιθέσεων, οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης υπονομεύουν την ταυτότητα των βανδάλων. Σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, όταν διαδίδεται η ταυτότητα των μουσουλμάνων (ή "μεταναστών") των καταστροφών, οι δράστες παρουσιάζονται τότε ως πάσχοντες από θέματα ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του PI-News:

"Σχεδόν κανείς δε γράφει και δε μιλάει για τις αυξανόμενες επιθέσεις στα χριστιανικά σύμβολα. Υπάρχει μια εύγλωττη σιωπή τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία για το σκάνδαλο των αδικημάτων και την προέλευση των δραστών ... Δεν υπάρχει ούτε λέξη ούτε καν ο παραμικρός υπαινιγμός που θα μπορούσε ούτως ή άλλως να οδηγήσει στην υποψία των μεταναστών ... Δεν είναι οι δράστες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, αλλά αυτοί που τολμούν να συσχετίσουν την βεβήλωση των χριστιανικών συμβόλων με τις εισαγωγές μεταναστών, αφού κατηγορούνται για μίσος, ρητορική μίσους και ρατσισμό". 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail