Πολύ μεγάλο ρίσκο παίρνει ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Sabah File Photo
Freepen.gr - Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας υπέβαλε την Τρίτη αναφορά στην Ανωτάτη Εκλογική Επιτροπή (YSK) ζητώντας να διεξαχθούν νέες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

"Σχεδόν 6.000 ψήφοι υπολογίστηκαν για άλλα κόμματα, παρόλο που ήταν στην πραγματικότητα του ΑΚΡ", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ali İhsan Yavuz, συμπρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με τη συμμαχία της αντιπολίτευσης, η οποία κήρυξε νίκη στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης αφότου η YSK επανακαταμέτρησε τις ψήφους σε δεκάδες περιφέρειες, με τον Ekrem İmamoğlu να εξακολουθεί να προηγείται με 15.000 ψήφους έναντι του Binali Yıldırım του AKP.

Το ΑΚΡ πιστεύει ότι υπήρξε νοθεία, ζητώντας πλήρη επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 38 από τις 39 συνοικίες ωστόσο, το εξεταστικό συμβούλιο επέτρεψε την πλήρη καταμέτρηση σε τέσσερις περιφέρειες, ενώ αποφάσισε να επαναμετρήσει όλες τις μη έγκυρες ψήφους σε άλλα μέρη.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι οι παρατυπίες στα αποτελέσματα φανερώνουν ένα «οργανωμένο σχέδιο» που στόχευε στη διεξαγωγή των εκλογών υπέρ της συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Αν το αίτημα επανάληψης των εκλογών γίνει αποδεκτό, τότε ο Ερντογάν αναλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο στην Κωνσταντινούπολη αφού μια νέα νίκη του İmamoğlu θα σημάνει την απαρχή εξελίξεων και την επισημοποίηση του τέλους της πολιτικής παντοδυναμίας του Τούρκου προέδρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail