Νέο χαστούκι ΗΠΑ σε Τουρκία: Οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στη Συρία θα έχει "καταστροφικές συνέπειες"

tsk.tr
Freepen.gr - Μέσα από τη συνεχιζόμενη αποδιοργάνωση στη Συρία λόγω της απόσυρσης των ΗΠΑ και της τουρκικής επιθυμίας να επέμβει στρατιωτικά κατά των κουρδικών δυνάμεων στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο προειδοποίησε την Άγκυρα με βέβαιο τρόπο ότι αν οι τουρκικές δυνάμεις αναλάβουν μονομερή στρατιωτική δράση στη Συρία, θα έχει "καταστροφικές" συνέπειες.

Ο Πομπέο συναντήθηκε με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον και χαρακτήρισε τη συνομιλία «εποικοδομητική». Οι δύο χώρες βρίσκονται σε διάσταση μεταξύ τους ύστερα από τις πρόσφατες προσπάθειες της Ουάσινγκτον να μπλοκάρει την Άγκυρα στο πρόγραμμα F-35 ύστερα από την αγορά των αντι-αεροπορικών πυραυλικών S-400 από τη Ρωσία.

"Ο Γραμματέας Πομπέο εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τη βορειοανατολική Συρία, προειδοποιώντας για τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειες της μονομερούς τουρκικής στρατιωτικής δράσης στην περιοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Παλλάντινο σε δήλωση μετά τις συνομιλίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail