Εσείς νομίζετε ότι είναι τυχαία η υπερπροβολή του Βαρουφάκη και η επιδότηση της ταινίας του βιβλίου του;


Εν πρώτοις οι περισσότεροι πολιτικοί είναι νάρκισσοι, αμετροεπείς, ιδιοτελείς και πολύ συχνά αλαζόνες, ειδικά όταν εκλεγούν. Εν τούτοις υπάρχουν κάποια όρια ανοχής των Πολιτών που δεν πρέπει να τα ξεπερνάει ένας τέτοιος πολιτικός, αλλιώς εκτίθεται και παύει να πείθει, όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν κάνει. Κατά δεύτερο λόγο οι σχέσεις μεταξύ ετερόκλητων ομάδων, χωρών ή ατόμων, είναι σχέσεις συμφέροντος. Εν προκειμένω τα συμφέροντα της Γερμανίας, ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, συμπίπτουν με αυτά της ομάδας που εκπροσωπεί το σύστημα G. Soros: της παγκοσμιοποίησης και των ανοιχτών συνόρων που υποστηρίζουν επίσης οι διεθνιστές αριστεροί.


Κατά τρίτο λόγο η ίδρυση και η λειτουργία ενός πανευρωπαϊκού κόμματος, με κέντρο βάρους την Ελλάδα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας και του συστήματος G. Soros. Επομένως τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος έχουν συμφέρον να το χρηματοδοτούν (χωρίς χρήματα τίποτα δεν γίνεται, πόσο μάλλον σε τέτοια έκταση), κυρίως μετά την προδοσία που προηγήθηκε. Ποιά ήταν η προδοσία; Η δήθεν σύγκρουση με τους πιστωτές χωρίς καμία προετοιμασία, όπως θα ήταν η επιβολή ελέγχων κεφαλαίων προτού διαφύγουν τα 35 δις € καταθέσεις που κατέστησαν τις τράπεζες έρμαιο της ΕΚΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης το έχει ξεκάθαρα παραδεχτεί με απάντηση του σε μία ανοιχτή επιστολή μου, ενώ ασφαλώς δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το καταλάβει κανείς. Απλά δεν ήθελε να είναι προετοιμασμένη η Ελλάδα, αφού αυτό επιθυμούσε ο κ. Σόιμπλε: την ήττα κατά κράτος της χώρας μας και της αριστεράς, για να μην τολμήσει κανένα άλλο κράτος να αντιδράσει. Ας μην ξεχνάμε εδώ πως ο «προσηλυτισμός» στο σύστημα Soros του πρωθυπουργού και στο βαθύ αμερικανικό κράτος που είναι εναντίον του προέδρου Trump, έγινε από τον ίδιο που τον συνόδευσε στην επίσκεψη στο Τέξας. Σύμπτωση; Δύσκολο.

Συνεχίζοντας, η προβολή του κ. Βαρουφάκη και του κόμματος του από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι τεράστια. Παράδειγμα η συνέντευξη του στην κ. Στάη για μία ολόκληρη ώρα με τη διαφημιστική αναφορά στο κόμμα του και αλλού. Να είναι δωρεάν; Εξ όσων γνωρίζω, είναι μη ρεαλιστικό. Άλλη προβολή του το γύρισμα του βιβλίου του σε κινηματογραφική ταινία από τον κ. Γαβρά, παραμονές εκλογών και με την επιδότηση του Υπουργείου του κ. Παπά ύψους 650.000 €. Τυχαίο; Πρέπει να είναι ανόητος για να το θεωρήσει ως τέτοιο κάποιος.

Για την ιστορία τώρα, παρά το ότι ήμουν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, πιστεύω πως ευτυχώς ο κ. Τσίπρας κατάλαβε την τελευταία στιγμή πού θα οδηγούσε η σύγκρουση με την Τρόικα χωρίς καμία προετοιμασία και την απέφυγε. Αλλιώς η Ελλάδα θα είχε γίνει κάτι πολύ χειρότερο από τη Βενεζουέλα. Ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος προδόθηκε και δεν πρόδωσε, είναι δύσκολο να με πείσουν, αφού είναι αντίθετοι με την κοινή λογική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail