Ολόκληρα χριστιανικά χωριά εξαφανίστηκαν από το χάρτη, τα δυτικά ΜΜΕ το αποσιώπησαν

Μια ακόμη εβδομάδα. Εκατοντάδες χριστιανοί βρίσκονται νεκροί και τραυματίες σε χωριά στη Νιγηρία ενώ ο κόσμος κοιμάται. Αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ ήταν ο στόχος ακόμα πιο αιματηρών επιθέσεων τις τελευταίες  ημέρες, καθώς οι τρομοκράτες της Boko Haram κατέλαβαν την πόλη Michika στην ανατολική επαρχία της Νιγηρίας, Adamawa.

Παρουσίαση Freepen.gr 

Ήταν μια επίθεση καμένης γης με λίγα πράγματα να παραμένουν άθικτα μετά και ακόμη λιγότερους χωρικούς στη ζωή. Αυτή τη φορά, όμως, οι τρομοκράτες συνεπλάκησαν με κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σώσει έστω μερικές οικογένειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Examiner του δημοσιογράφου Ντάγκλας Μπάρτον, η επίθεση συνεχίστηκε επί ώρες με άγνωστο αριθμό απωλειών, αν και οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι «σκοτώθηκαν πάρα πολλοί». Ο Μπάρτον είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για τη διάσωση των διωγμένων χριστιανών (STPC), η οποία υποστηρίζει περισσότερους από 300 εκατομμύρια διωκόμενων χριστιανών σε όλο τον κόσμο.

Ο πατέρας Peter John Wumbadi είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Αγίας Άννας στο Michika. Ο ΒWumbadi είπε στον Μπάρτον ότι «άκουσε εκρήξεις βομβών και πολλές αδέσποτες σφαίρες», που τον ώθησε να μαζέψει έξι μαθητές από το ενοριακό σχολείο στο SUV του και να οδηγήσει μέσα από φλεγόμενα κτίρια και πλήθη πανικοβλημένων πολιτών που έτρεχαν να γλυτώσουν.

Ο Wumbadi οδήγησε έως το χωριό Καλάα, όπου μαζί με τους μαθητές κατέφυγαν στην ενορία του πατέρα Lawrence Ikeh, που απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το εθνικό πάρκο της Sambisa. Πιστεύεται ότι περίπου 5.000 ή περισσότεροι τρομοκράτες της Boko Haram καταφεύγουν σε υπόγειες αποθήκες στο πάρκο.

"Μετά από αυτή την επίθεση, ήρθα να επισκεφθώ τα χωριά στην περιοχή των δύο μιλίων γύρω από την εκκλησία μου και ήταν σαν ένα νεκροταφείο», είπε ο πατέρας Ikeh, κλαίγοντας. "Περισσότερα από 150 άτομα είχαν δολοφονηθεί".

Το 2015, η Boko Haram κατατάχθηκε από το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη ως η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική ομάδα στον κόσμο.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά επιθέσεων που φέρεται ότι διεξήγαγαν οι πολιτοφυλακές Fulani σε χριστιανικές κοινότητες στο αρχηγείο Adara της νότιας Kaduna στη Νιγηρία από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική ομάδα Christian Solidarity Worldwide (CSW).

Ο διωγμός συνεχίστηκε επίσης στο Κονγκό, καθώς οι Open Doors των ΗΠΑ ανέφεραν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι έξι χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων τριών γυναικών και ενός παιδιού εννέα ετών, σκοτώθηκαν σε επίθεση στο χριστιανικό χωριό Καλάου που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπένι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Οι επιτιθέμενοι ήταν μέρος των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF). Το ADF σχηματίστηκε πριν από 24 χρόνια από τους αντάρτες Ugandan Muslim μετά την αποχώρησή τους από τον στρατό της Ουγκάντα.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν πεθάνει μόνο στην περιοχή Beni του Κονγκό, σύμφωνα με την Open Doors USA. Οι μαχητές του ADF πιστεύεται ότι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 700 πολίτες και περισσότερους από 20 ειρηνευτές του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα η επίθεση εναντίον δύο τζαμιών στη Νέα Ζηλανδία συνέχισε να κυριαρχεί στους τίτλους των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς ένας αυτοαποκαλούμενος ρατσιστής σκότωσε 50 ανθρώπους. Αν και οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων που ζουν στο δυτικό κόσμο είναι εξαιρετικά σπάνιες, η κατάσταση δεν συγκρίνεται με τη δολοφονία χριστιανών που ζουν στον μουσουλμανικό κόσμο. Σύμφωνα με την Open Doors USA, τουλάχιστον 4.305 χριστιανοί που ήταν γνωστοί με το όνομά τους δολοφονήθηκαν από μουσουλμάνους λόγω της πίστης τους το 2018.

Η Aid to the Church in Need, στην τελευταία έκθεσή της για την θρησκευτική ελευθερία, προειδοποίησε ότι 300 εκατομμύρια χριστιανοί, κατά κύριο λόγο στις μουσουλμανικές χώρες, υποβλήθηκαν σε βία, καθιστώντας την "την πιο διωγμένη θρησκεία στον κόσμο".

Η Voice of Europe αναφέρει ότι οι πιθανότητες ενός χριστιανού σε μια μουσουλμανική χώρα να δολοφονηθεί από έναν μουσουλμάνο - απλώς και μόνο λόγω της πίστης του - είναι περίπου μια στις 70.000. Αυτό σημαίνει ότι ένας χριστιανός που ζει σε μια μουσουλμανική χώρα είναι 143 φορές πιο πιθανό να σκοτωθεί από μουσουλμάνο επειδή είναι χριστιανός παρά ένας μουσουλμάνος να σκοτωθεί από μη μουσουλμάνο σε μια δυτική χώρα λόγω της θρησκείας του.

Το γεγονός αποσιωπήθηκε από τα αμερικανικά κοσμικά μέσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail