Ο Τούρκος το σκέφτεται σοβαρά να τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά και να φάει τα τσόφλια

Φώτο: ο Επιτάφιος στο εκκλησάκι του Αγίου Παισίου στην Αλεξανδρούπολη (περιοχή Μαίστρου)

«ΑΝΑΣΤΗΤΩ ο ΘΕΟΣ και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί της Ελλάδος και οι δήθεν φίλοι της»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Λίγο πριν πάρει ο γείτονας τα περιβόητα S- 400 επιλέγει μια ιδιαίτερη στρατηγική για να διαχειριστεί το μένος των δυτικών συμμάχων του όσο αφορά την παραλαβή αυτή .

Και φυσικά φτιάχνει ατμόσφαιρα πολεμικής σύγκρουσης από Έβρο – ΑΙΓΑΙΟ- Καστελόριζο- Κύπρο.

Ο σκοπός αυτός της πονηράς μεθοδείας του είναι να μεταφέρει εντυπώσεις από ένα γεγονός σε ένα άλλο γεγονός που ο ίδιος θα το φτιάξει στο μέγεθος και στην έκταση που επιθυμεί.

Όλη την Μεγάλη βδομάδα έκανε μεγάλες παραβιάσεις μη σεβόμενος καμία παλαιότερη συμφωνία για τις εκατέρωθεν θρησκευτικές αργίες Ελλάδος- Τουρκίας.

« Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο αλλά και στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου από τις πληροφορίες για τουρκικό σχέδιο κλιμάκωσης, με την Αγκυρα να προχωρά σε πρόβα επιβολής τετελεσμένων μέσω της άσκησης «Θαλασσόλυκος 2019».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο πολύωρο πολεμικό συμβούλιο, η Αγκυρα κατέστρωσε πλάνα που θα ενεργοποιήσει το καλοκαίρι με επικρατέστερο μήνα τον Αύγουστο και αφού θα έχουν παραλάβει και ενεργοποιήσει τους S-400 τον Ιούλιο.

Στόχος η προβολή των διεκδικήσεών της σε θάλασσα και βυθό ώστε να φέρει Αθήνα και Λευκωσία ενώπιον τετελεσμένων.

Το τουρκικό σχέδιο έχει δύο παραμέτρους:

Πρώτον, "κτύπημα" σε Αιγαίο και ταυτόχρονα επιβολή τετελεσμέων σε Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, αρχικά θα αποστείλει το ερευνητικό πλοίο «Ορουτς Ρέις» σε περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και νότια Ρόδου και Καστελόριζου. Πρόκειται για το πλέον κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς η ανατολική απόληξή της ενώνεται με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Επιπλέον, θα ενεργοποιήσει και τα δύο τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα.

Αυτά αναμένεται να δραστηριοποιηθούν τους επόμενους μήνες στην κυπριακή ΑΟΖ, με πλέον επίφοβα τα οικόπεδα, 1, 4, 5 και 7 που δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί, αλλά και το 3, όπου έχει ήδη μια φορά επέμβει αναφέρει η "Καθημερινή"» .https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/768554_klimakosi-prasino-fos-apo-erntogan-gia-ktypima-se-ellada-kypro?fbclid=IwAR0CQborveFRT
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε ότι η Κύπρος θα φάει ένα ράπισμα…
Η τοποθέτηση των S-400 στα Κατεχόμενα Casus belli για την Ελλάδα; Απόσπασμα από άρθρο του Χρήστου Καπούτση

« Η τοποθέτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που θα προμηθευτεί η Τουρκία, εξετάζεται, ως πιθανό ενδεχόμενο, από την Άγκυρα, να γίνει στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου! Είναι η «συμβιβαστική» πρόταση του Τ. Ερντογάν προς τις ΗΠΑ, με εναλλακτική την τοποθέτησή τους σε Κουρδικές περιοχές του Ιράκ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και «υπαινικτικές» δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων , ήδη οι προτάσεις αυτές έχουν τεθεί υπόψη στις διπλωματικο-στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ, στα πλαίσιο των διαβουλεύσεων της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, ώστε να ξεπεραστούν οι αμερικανικές επιφυλάξεις για να αγορά των S-400 και να προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα παράδοσης 100 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 Στέλθ στην Τουρκία, που είναι και συμπαραγωγός χώρα. Σύμφωνα με αναφορές στο Al-Monitor του Τούρκου αναλυτή αμυντικών θεμάτων, Arda Mevlutoglu, μια από τις σκέψεις που έκανε η τουρκική ηγεσία ήταν η τοποθέτησή τους στα κατεχόμενα της Κύπρου. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς θα είναι μακριά από την αεροπορική βάση της Μαλάτιας όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθούν τα μαχητικά F-35 , εφόσον φυσικά, ξεπεραστούν τα εμπόδια και η Τουρκία εντάξει το αμερικανικό υπερόπλο στο οπλοστάσιό της.»
https://www.militaire.gr/i-topothetisi-ton-s-400-sta-katechomena-casus-belli-gia-tin-ellada/

Όσο σφίγγουν τα πράγματα στην τουρκική οικονομία ο κ. Ερντογάν θα αμφιταλαντεύεται μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.
Ακριβώς αυτή είναι και η παγίδα που την γνωρίζουν καλά οι τούρκοι και σκέφτονται πώς να ξεφύγουν.
Τα διπλωματικά παιχνίδια που κάνουν οι γείτονες με τα οπλικά συστήματα Δύσης – Ρωσίας δείχνουν την απόγνωση ενός πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά δίχως να λειτουργούν τα μυαλά του.
Όλο αυτό το σκηνικό πλησιάζει απειλητικά την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το λέμε κατ επανάληψη επί χρόνια το ΑΙΓΑΙΟ έχει σχέση με τον έλεγχο των ΣΤΕΝΩΝ και η Κύπρος έχει άμεση σχέση με τα ενεργειακούς θησαυρούς της Αν. Μεσογείου.
Για αυτό και ο Πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ έλεγε πριν δεκαετίες για τις ημέρες μας.

« η τουρκία κάνει σαν την αλεπού , όλο πονηριές κάνει»
Αυτό δεν κάνει σήμερα; αφού το βλέπουμε..
« όταν καταλάβει ότι την έχουν στήσει παγίδα ( δόκανο) , θα πηδήξει»
Που θα πηδήξει ; φυσικά στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο
« και τότε θα την πιάσουν στα τέσσερα»

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ από όλους τους αντίχριστους
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail