Βγάζουν τρελό τον πατέρα και τον πάνε στον ψυχίατρο για να κουκουλώσουν το θάνατο της κόρης του

Father Şaban Vatan holding his daughter Rabia Naz's photograph. PHOTO: Birgün
Freepen.gr - Ένα δικαστήριο στην Κερασούντα την Τετάρτη διέταξε την νοσηλεία του Şaban Vatan, πατέρα της Rabia Naz, η οποία πέθανε υπό ύποπτες συνθήκες πριν από ένα χρόνο, για να διαγνώσει την ψυχική του κατάσταση, ανέφερε ο ιστοχώρος ειδήσεων Diken.

Ο Vatan ισχυρίστηκε ότι η κόρη του τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο και ότι το ατύχημα καλύφθηκε από τους τοπικούς πολιτικούς και τον Νουρεττίν Κανίκλι, πρώην υπουργό άμυνας από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Vatan τέθηκε άμεσα υπό αστυνομική κράτηση στις 21 Μαρτίου, αφού ο αδελφός του, Muhammet Vatan υπέβαλε καταγγελία στον εισαγγελέα δηλώνοντας ότι απειλείται από τον Şaban Vatan, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν ψυχικά άρρωστος.

Η δεκαεπτάχρονη Rabia Naz βρέθηκε τραυματισμένη μπροστά στο διαμέρισμά της στην επαρχία της Κερασούντας τον περασμένο Απρίλιο και πέθανε αμέσως μετά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι είχε αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τον Metin Cihan, έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο που βοήθησε την οικογένεια Vatan να μιλήσει έξω, η τοπική αστυνομία έλαβε μια ειδοποίηση εκείνη την ημέρα για ένα τροχαίο ατύχημα που αφορά ένα μικρό κορίτσι.

Ο Cihan αναφέρει ότι η έκθεση αυτοψίας δεν απέκλεισε τη δυνατότητα ενός τροχαίου ατυχήματος και ότι τα περιστασιακά στοιχεία υποστήριζαν την ιστορία του πατέρα.

Δύο τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν αρχικά το περιστατικό ως τροχαίο ατύχημα, προσθέτοντας ότι ο μη αναγνωρισμένος οδηγός είχε εγκαταλείψει τη σκηνή.

Στις 26 Μαρτίου, το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι αξιολόγησε κάθε ισχυρισμό της οικογένειας Vatan και δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για να τον υποστηρίξει.

Ο Şaban Vatan είχε επίσης συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Süleyman Soylu τον Φεβρουάριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail