Η Ρωσία απειλεί ανοικτά την Ουκρανία με "στρατιωτική σύγκρουση"

Freepen.gr - Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν δημόσια την Ουκρανία με "στρατιωτική σύγκρουση", σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Το Συμβούλιο Ομοσπονδίας της Ρωσίας την Τετάρτη ενέκρινε δήλωση που λέει ότι οι παραβιάσεις των κανόνων της ναυσιπλοΐας από τα ουκρανικά πλοία στο στενό του Κερτς εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία στην οποία μπορεί να εμπλέκεται το ΝΑΤΟ.

"Η διέλευση ουκρανικών πλοίων μέσω των στενών του Κερτς δεν είναι θέμα ισορροπίας δυνάμεων ή παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Αποτελεί αποκλειστικά πρόβλημα της συμμόρφωσης της Ουκρανίας με τις καθιερωμένες διαδικασίες που είναι γνωστές σε αυτήν και είχαν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία μέχρι το Νοέμβριο του 2018. Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να παρακάμψουν αυτές τις διαδικασίες έχουν υψηλό κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην οποία μπορεί να εμπλέκεται το ΝΑΤΟ ", δήλωσε το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Οι γερουσιαστές επεσήμαναν ότι μετά την εντατικοποίηση της δραστηριότητας στην προηγουμένως ήρεμη περιοχή της Βαλτικής, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε τώρα στρατιωτική παρουσία στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου. «Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στη Γεωργία κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων τον Αύγουστο του 2008 και τώρα στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στις 25 Νοεμβρίου 2018, όταν ουκρανικά ναυτικά πλοία διέσχισαν παράνομα τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας στην περιοχή των στενών του Κερτς, υποκινεί τους ηγέτες των δύο αυτών χωρών για την ατιμωρησία τους, να προκαλέσουν περισσότερες περιπέτειες", λέει η δήλωση.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Ρωσία στρατιωτικοποιεί έντονα την Κριμαία και τον Εύξεινο Πόντο. Περίπου 28.000 Ρώσοι στρατιώτες σταθμεύουν στη χερσόνησο ενώ η Μόσχα διπλασίασε ουσιαστικά τον στρατιωτικό της προϋπολογισμό τα τελευταία 10 χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail