Ερντογάν: Η ύπαρξη της Αρμένικης Διασποράς αποδεικνύει ότι δεν έγινε καμία Γενοκτονία! Εμείς ήμασταν θύματα!

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι εάν οι ισχυρισμοί για γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 ήταν αληθινοί, δε θα υπήρχαν εκατομμύρια Αρμένιων που ζουν σήμερα σε όλο τον κόσμο, ανέφερε η εφημερίδα Sabah.

Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν ήρθαν μετά τις επετειακές εκδηλώσεις στις 24 Απριλίου, σε διάφορες χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Τουρκία αρνείται ότι οι συστηματικές σφαγές και η εξαναγκασμένη απέλαση Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915-1916 αποτελούσαν γενοκτονία.

Ο Ερντογάν μίλησε σε διήμερη κοινοβουλευτική συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην περιοχή Kızılcahamam της Άγκυρας, που οργανώθηκε για να συζητήσει τις μελλοντικές πολιτικές μετά τις τοπικές εκλογές στις 31 Μαρτίου.

"Σε σχέση με αυτά τα θέματα, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, η Τουρκία δεν έχει ιστορία που θα πρέπει να ντρέπεται", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Αν υπάρχει θύμα των γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα, αυτό το θύμα είναι το έθνος μας", σχολίασε αναφερόμενος σε θανάτους πολιτών κατά τη διάρκεια των αποκαλούμενων «ρωσικών και αρμενικών εισβολών» στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία.

"Η απέλαση των Αρμενίων ήταν μια μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την αποτροπή αυτών των μεγάλων δεινών. Με άλλα λόγια, είναι ένα Hijrah", δήλωσε ο Ερντογάν επικαλούμενος το πέρασμα  του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα το 622.

"Αν είχαμε καταφύγει σε αυτό που υποστηρίζουν οι Αρμένιοι, τότε δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε για εκατομμύρια Αρμενίων που ζούσαν παντού στον κόσμο", δήλωσε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail