Τώρα και η ηλικία εμπόδιο για τους Κούρδους: «Μα δε βλέπετε ότι είναι πολύ μεγάλος για να αναλάβει Δήμαρχος;»

Freepen.gr - Το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα της Τουρκίας ζήτησε  για τον βετεράνο Κούρδο πολιτικό Ahmet Türk, εκλεγμένο δήμαρχο της νοτιοανατολικής πόλης του Mardin, να μην επιτραπεί να αναλάβει τα καθήκοντά του με το επιχείρημα ότι είναι πολύ μεγάλος σύμφωνα με το demokrathaber.org.

Ο Türk, γεννημένος το 1942, εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος του κοινοβουλίου το 1973 και είναι παλαίμαχος του κούρδικου κινήματος.Κέρδισε τις εκλογές για δήμαρχος του Mardin με 56 τοις εκατό των ψήφων στις 31 Μαρτίου και είναι μεταξύ των δεκάδων εκλεγμένων υποψηφίων από το φιλοκουρδικό αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) που περιμένουν το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να εκδώσει τα πιστοποιητικά έτσι ώστε να μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα.

Σε δημοσίευμα την Τετάρτη αναφερόταν ότι 48 από τους 70 επιτυχόντες υποψηφίους του HDP δεν είχαν ακόμη λάβει την επίσημη πιστοποίηση της εκλογής του.

Ο Τούρκ είχε εκλεγεί και το 2014 δήμαρχος του Mardin, αλλά αργότερα παύθηκεε από την κυβέρνηση και αντικαταστάθηκε από έναν διορισμένο διαχειριστή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail