Έξαλλος Σκοπιανός αρθρογράφος με τη μετονομασία του σταδίου "Φίλιππος Β' της Μακεδονίας"

Freepen.gr - «Ήταν μόνο θέμα χρόνου να μετονομάσουν το στάδιο "Φίλιππος Β' της Μακεδονίας", αφού οι Έλληνες αντέδρασαν ότι αυτό το όνομα δεν ήταν σύμφωνο με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και όταν κάτι δεν αρέσει στους νότιους γείτονες, ο Ζάεφ και η παρέα του δεν περιμένουν να το ακούσουν δύο φορές» αναφέρει ο Robert Dimitrievski στο άρθρο του στην expres.mk.

Για αυτό, σημειώνει, ότι έχει ήδη προταθεί η μετονομασία του σταδίου σε "Εθνικό Στάδιο Σκοπίων". Ο Dimitrievski εκφράζει τη δυσφορία του για τη μετονομασία επίσης του Διεθνούς Αεροδρομίου των Σκοπίων, τον εθνικό αυτοκινητόδρομο σε δρόμο Φιλίας αλλά και μια σειρά ακόμη δομών όπου μετονομάστηκαν.

Ο ίδιος αναρωτιέται ως προς το νόημα της παράδοσης του όρου "μακεδονικός" από την ελληνική πλευρά όταν εντός σκοπιανών συνόρων εκατοντάδες φορείς έχουν μετονομαστεί σε σκέτο "εθνικός" ενώ σημειώνει ότι οι "Μακεδόνες" αναφέρονται ως "πολίτες αυτής της χώρας".

Ο Dimitrievski σημειώνει ακόμη ότι ο Ζάεφ δεν επιθυμεί προβλήματα με τους Ελληνες σε τέτοιο βαθμό ώστε "δεν τολμά να ονομάσει τη γλώσσα που μιλούν οι Μακεδόνες στην ΑιγαίοΜακεδονία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail