Παρακαλώ ένα σουβλάκι με πίτα, πατάτες, τομάτα, τζατζίκι, κρεμμύδι αλλά χωρίς κρέας!

Πάει και το σουβλάκι με την πίτα που ντερλίκωνες δύο, κατέβαζες καπάκι ένα αναψυκτικό και ήσουν κομπλέ, που λέμε. Σύμφωνα με όσα προαναγγέλλουν οι ψητοπώλες το λαϊκό έδεσμα θα φτάσει στα 3 ευρώ το ένα.

Του Στρατή Μαζίδη

Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό. Το σουβλάκι βέβαια είναι ήδη ακριβό. Σήμερα για να φάτε ένα χρειάζεστε περίπου 2,20 ευρώ δηλαδή 750 δραχμές. Με τα χρήματα εκείνα κάποτε αγοράζαμε δύο σουβλάκια με πίτα, το ποτό μας και στο τέλος χώναμε μια χούφτα ρέστα στην τσέπη.

Τώρα όμως το σουβλάκι θα εκτιναχθεί στο 1000ρικο. Ας το δούμε με ένα απλό παράδειγμα. Έρχεται Πάσχα, τελειώνει η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, κι αποφασίζει η οικογένεια που έφυγε 3-4 ημέρες για να πάρει μια ανάσα να πάει για σουβλάκια. Ας υποθέσουμε ότι πχ τέσσερα άτομα τρώνε από δύο σουβλάκια το καθένα, αυτομάτως έχουμε ένα λογαριασμό 24 ευρώ, δηλαδή περίπου 8.000 δραχμές για να θυμόμαστε οι λίγο παλαιότεροι την αξία του χρήματος.

Συμπέρασμα; Παρακαλώ ένα σουβλάκι με πίτα, πατάτες, τομάτα, τζατζίκι, κρεμμύδι αλλά χωρίς κρέας!


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail