Το βρετανικό σχέδιο για το μεγάλο μη επανδρωμένο υποβρύχιο

Freepen.gr - Το βασιλικό ναυτικό προχωράει με ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μιας αυτόνομης έκδοσης ενός μη επανδρωμένου υποβρυχίου. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Defence and Security Accelerator (DASA), το Βασιλικό Ναυτικό ζήτησε από τον κλάδο να υποβάλει προσφορές για μεγάλο μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος που θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα δοκιμών, αναφέρει το defence-blog.com.

Το Βασιλικό Ναυτικό ψάχνει για ένα ευέλικτο UUV ικανό να φιλοξενεί διαφορετικά ωφέλιμα φορτία / αισθητήρες που θα χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά σεναρίων δοκιμών.

Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο πρέπει να είναι σε θέση:

- να λειτουργεί ανεξάρτητα για τουλάχιστον 3 μήνες,
- να μπορεί να επιχειρήσει σε αποστάσεις έως και 3.000 ναυτικά μίλια
- να μεταφέρει, να παραδίδει και να ανακτά τα ωφέλιμα φορτία δοκιμών> 2m3 και 2 μετρικούς τόνους
- να συλλέγει ακριβείς πληροφορίες
- να έχει δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου

Η σύμβαση θα έχει δύο στάδια, ένα στάδιο έρευνας, σχεδίασης και ανακατασκευής και ένα στάδιο ελέγχου και δοκιμών στη θάλασσα, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. 

Η συνολική διαθέσιμη χρηματοδότηση για αυτόν τον διαγωνισμό ανέρχεται σε £ 1 εκατ. και ο διαγωνισμός κλείνει στις 11 Ιουνίου 2019 το μεσημέρι.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail