Νορβηγοί ψαράδες εντόπισαν μια τρισχαριτωμένη "κατάσκοπο" Beluga στην Αρκτική!

Freepen.gr - Μια φιλική φάλαινα beluga που φορούσε ιμάντες πάνω στους οποίους υπήρχε θέση για κινηματογραφική κάμερα βρέθηκε από Νορβηγούς ψαράδες και απελευθερώθηκε από την ειδική ενδυμασία της. Τώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νορβηγίας διαμαρτύρονται ότι το θαλάσσιο ζώο πρέπει να ανήκε στο ρωσικό ναυτικό.

Η φάλαινα της Αρκτικής πρωτοεμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη από ομάδα ψαράδων στα ανοικτά των ακτών του νησιού Ingoya στο βορρά της Νορβηγίας. Ήταν πολύ φιλική και πρόθυμη να παίξει με τους ανθρώπους, αλλά αυτό που ήταν περίεργο ήταν ο εξοπλισμός που φορούσε, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NRK.

Οι ψαράδες επικοινώνησαν με τη Νορβηγική Διεύθυνση Αλιείας, η οποία έχει ως αποστολή να απελευθερώνει φάλαινες από σχοινιά, δίχτυα και άλλα σκουπίδια στα οποία μπορεί να μπερδευτούν. Οι αρχές έστειλαν ένα πλήρωμα στην τοποθεσία και αντιμετώπισαν την ίδια φάλαινα. Προσπάθησαν να βγάλουν τον ιμάντα αλλά η beluga δεν τους άφηνε και έτσι κατέφθασε δύτης που απελευθέρωσε το ιδιαίτερα κοινωνικό ζώο.



Ο ιμάντας είχε ένα σημείο προσάρτησης για μια κάμερα GoPro και έφερε μια σημείωση: "Εξοπλισμός της Αγίας Πετρούπολης" στα αγγλικά, σύμφωνα με την εφημερίδα tabloid Verdens. Δεν είναι σαφές από πού προέρχεται η beluga, αλλά η γενική εικασία στα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι πρέπει να έχει δραπετεύσει από αιχμαλωσία σε μια ρωσική στρατιωτική εγκατάσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail