Αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι από 1η Μαΐου – Θα πάει στα 3 ευρώ (δηλαδή 1000 δραχμές)

Freepen.gr - Ένα σουβλάκι μπορούσαμε και τρώγαμε, τώρα πάει κι αυτό. Σήμερα ένα σουβλάκι με πίτα στοιχίζει περίπου € 2 με 2,20, δηλαδή κοντά  στις 700 δραχμές (που κάποτε αγοράζαμε τρία και παίρναμε ένα 50ρικο ρέστα). Πλέον από την 1η Μαΐου το τυλιχτό σουβλάκι θα στοιχίζει 3 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών, σημειώνουν πως η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% ώστε αδυνατούν πλέον να απορροφήσουν περισσότερο αυτή την αύξηση, η οποία θα μετακυλιστεί μερικώς στον καταναλωτή.

Συνεπώς το σουβλάκι θα αυξηθεί και η τιμή του θα αγγίξει τα 3 ευρώ.

Ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Εχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail