Το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο 001Α είναι εδώ: Εντυπωσιακά πλάνα εν όψει της ένταξής του στον στόλο

Reuters/Stringer
Freepen.gr - Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε από την κινεζική κρατική τηλεόραση δείχνει μαχητικά αεροσκάφη που απογειώνονται από τον πρώτο εγχώριο αεροπλανοφόρο τύπου 001Α με εκτόπισμα 77.000 τόνων.

Το νέο αεροπλανοφόρο της Κίνας αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία ήδη από το τρέχον έτος. Είναι το δεύτερο συνολικά στον στόλο της καθώς διαθέτει και το Liaoning το οποίο ήταν το ημιτελές Varyag της ΕΣΣΔ, το οποίο αγόρασε πριν μερικά χρόνια και το αποπεράτωσε.

Το βίντεο των 30 δευτερολέπτων δείχνει το 001Α που διέρχεται την πέμπτη και τελευταία από τις δοκιμές του, που διεξήχθη από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με το South China Morning Post.

Το πλοίο, το οποίο αποτελεί αναβάθμιση του Liaoning, «υποβλήθηκε σε πλήρεις δοκιμές και επίδειξη του συστήματος διοίκησης και των δυνατοτήτων μάχης», ανέφερε το CCTV.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν εκτός των ακτών του βορειοανατολικού λιμανιού του Νταλιάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail