Το τραβάει ο Ερντογάν: Θα πάρω και τους S-500 αργότερα! Δε θα γλείψουμε όπου φτύναμε!

Freepen.gr - Η Τουρκία ποτέ δεν υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για την αγορά των συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 24 προσθέτοντας ότι η Άγκυρα μπορεί στη συνέχεια να εξετάσει και την αγορά συστημάτων S-500.

"Καταλήξαμε στους S-400, υπογράψαμε συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα, μπορούμε να συνεργαστούμε και με τους S-500s", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να πειθαρχήσουν την Τουρκία μέσω εμπορικών μέτρων, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει προετοιμαστεί ανάλογα ενώ συμπλήρωσε: 

"Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επιστροφή, δεν θα ήταν ηθικό, θα ήταν ανήθικο και κανείς δεν θα έπρεπε να μας ζητήσει να γλείφουμε ό,τι φτύναμε".

Δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ανοικτή για την αγορά των συστημάτων Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα μπορεί να επιδιώξει συμφωνία για την προμήθεια συστημάτων S-500 από τη Μόσχα αργότερα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην αγορά αμυντικών συστημάτων της Άγκυρας από χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail