Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Δε σας ενοχλούν οι S-400 αλλά ότι η Τουρκία είναι ανεξάρτητη δύναμη

Freepen.gr - Η αγορά από την Τουρκία του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία δεν έχει "τίποτα να κάνει" με το ΝΑΤΟ, τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 ή την ασφάλεια των ΗΠΑ, αλλά είναι μάλλον η ανεξαρτησία της χώρας όσον αφορά τη λήψη περιφερειακών αποφάσεων [που ενοχλεί], δήλωσε το Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν.

"Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση με το έργο του ΝΑΤΟ και του F-35 ούτε την ασφάλεια των Η.Π.Α.", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνάντηση του Ιδρύματος Νεολαίας της Τουρκίας (TÜGVA) στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με πίεση κατά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400, προσθέτοντας: "Το ζήτημα δεν αφορά το S-400. Είναι επειδή η Τουρκία αναλαμβάνει δράση με δική της βούληση όσον αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδιαίτερα τη Συρία".

"Είναι σαφές γιατί η Τουρκία αγοράζει αυτό το σύστημα αεράμυνας και πώς θα το χρησιμοποιήσει", πρόσθεσε ο Ερντογάν δηλώνοντας επίσης ότι το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί μέσω λογικής και κοινής λογικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail