Η Αγκυρα απαντά στους Αμερικανούς γερουσιαστές: Η συμφωνία των S-400 ισχύει και κανονίζουμε την παράδοση

Freepen.gr - Η Τουρκία θα τιμήσει τη συμφωνία αεροπορικής άμυνας με τη Ρωσία, δήλωσε η Αγκυρα την Παρασκευή μετά την είδη ότι τέσσερις γερουσιαστές των ΗΠΑ εισήγαγαν νομοσχέδιο για την απαγόρευση της προγραμματισμένης παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εάν η Τουρκία αγνόησε τις ΗΠΑ και προχωρήσει στην παραλαβή των S-400.

"Έχουμε συμφωνήσει με τη Ρωσία και υπογράψει συμφωνία. Η συμφωνία αυτή είναι έγκυρη [και] συζητάμε για το πότε θα γίνει η παράδοση", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του.

"Η συμφωνία αυτή είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία", ανέφερε ο Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας τις παρατηρήσεις του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γερουσιαστές των ΗΠΑ την Πέμπτη εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση της μεταφοράς των αεροσκαφών F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία μέχρις ότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστοποιήσει ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να παραδώσει το ρωσικό σύστημα S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail