Kosmonavt Yuriy Gagarin, το επιβλητικό πλοίο με τις μεγάλες αντένες της Σοβιετικής Ενωσης

volga-tropa.livejournal.com
Freepen.gr - Το Κosmonavt Yuriy Gagarin (Ρωσικός: «Космонавт Юрий Гагарин») ήταν ένα σοβιετικό πλοίο επιτήρησης του ελέγχου του διαστήματος που αφιερώθηκε στην ανίχνευση και λήψη δορυφορικών επικοινωνιών. Ονομάστηκε από τον κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν και η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1971 για να στηρίξει το σοβιετικό διαστημικό πρόγραμμα. Το πλοίο διεξήγαγε επίσης έρευνα στην ανώτερη ατμόσφαιρα και στο διάστημα. 

Είχε πολύ ξεχωριστή εμφάνιση λόγω δύο εξαιρετικά μεγάλων και δύο μικρότερων παραβολικών κεραιών "πιάτων" τοποθετημένων πάνω στο κύτος.

Το 1986, το Kosmonavt Yuriy Gagarin ήταν το μεγαλύτερο πλοίο επικοινωνίας στον κόσμο και η ναυαρχίδα ενός στόλου πλοίων επικοινωνίας. Αυτά τα πλοία επεκτάθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή εντοπισμού όταν οι τροχιές των κοσμοναυτών και των μη επανδρωμένων αποστολών δεν ήταν πάνω από την ΕΣΣΔ.


Το 1975, το πλοίο αποτελούσε μέρος του κοινού προγράμματος δοκιμών Σοβιετικού-Αμερικανικού Apollo-Soyuz.

Τα πλοία επικοινωνίας ανήκαν στη Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών και είχαν ως βάση λιμάνια της Ουκρανίας. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία - τερματίζοντας το ρόλο τους στη διαστημική πτήση.

Το πλοίο πουλήθηκε τελικά για παλιοσίδερα λίγο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail