Γερουσιαστές των ΗΠΑ εισάγουν νομοσχέδιο για να σταματήσουν τις πωλήσεις F-35 στην Τουρκία


Freepen.gr - Μια ομάδα γερουσιαστών έφερε πρόταση νόμου στις 28 Μαρτίου για να απαγορεύσει τη μεταφορά των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

"Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και πρόθυμος εταίρος του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση ορισμένων εθνικών προτεραιοτήτων ασφάλειας των ΗΠΑ", δήλωσε ο γερουσιαστής James Lankford σε δελτίο τύπου.

Ο Λάνκφορντ, ωστόσο, συμμερίζεται τις ανησυχίες για το σχέδιο της Τουρκίας σχετικά με την απόκτηση του συστήματος S-400, λέγοντας ότι η Ρωσία «επιδιώκει να υπονομεύσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε κάθε στροφή».

"Η προοπτική της Ρωσίας να έχει πρόσβαση στα αεροσκάφη και την τεχνολογία των ΗΠΑ σε μια χώρα του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία είναι σοβαρός εθνικός και παγκόσμιος κίνδυνος για την ασφάλεια", δήλωσε η γερουσιαστής Jeanne Shaheen.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail