«Don’t sink! Don’t sink!» - Οκτώ περιπτώσεις σε λίγους μήνες που τα Boeing 737 MAX 8 βούτηξαν σαν Στούκας!

Reuters / Joshua Roberts

Freepen.gr - Δύο πιλότοι Boeing 737 MAX 8 ανέφεραν ότι τα αεροσκάφη τους έκαναν nosediving (απότομη απώλεια ύψους με τη μύτη του αεροπλάνου) χάνοντας ταχύτατα ύψος και προλαβαίνοντας τα χειρότερα εγκαίρως.

Τα δύο περιστατικά προέρχονται από εκθέσεις πιλότων που καταχωρήθηκαν στη βάση δεδομένων του Συστήματος Αναφοράς Ασφάλειας της Αεροπορίας που διαχειρίζεται η NASA. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχαν 11 αναφορές για το Boeing 737 MAX 8 που καταγράφηκαν μεταξύ Απριλίου 2018 και Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με τη USA Today.

Σε ένα περιστατικό, μόλις ο κυβερνήτης έβαλε το αεροπλάνο στον αυτόματο πιλότο, ο συγκυβερνήτης είπε: "Φθίνουσα" και μια ηχητική προειδοποίηση χαμηλού υψομέτρου ακούστηκε στο θάλαμο διακυβέρνησης: "Don’t sink! Don’t sink!" Οι πιλότοι έκλεισαν τον αυτόματο πιλότο και το αεροπλάνο σταμάτησε να κατεβαίνει.

Στο δεύτερο περιστατικό ένα αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος με ταχύτητα 1.200 έως 1.500 ποδών (365-460 μέτρα) ανά λεπτό μόλις δευτερόλεπτα μετά την ανάληψη του αυτόματου πιλότου. Το σύστημα προειδοποίησης ήχου του πιλοτηρίου εξέδωσε προειδοποίηση και ο χειριστής απενεργοποίησε τη λειτουργία αυτόματου πιλότου. Ο συγκυβερνήτης δήλωσε ότι δεν μπορούσε «να σκεφτεί οποιοδήποτε λόγο που το αεροσκάφος θα έριχνε τη μύτη προς τα κάτω τόσο επιθετικά».

Οι εκθέσεις αυτές είναι εθελοντικές και δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τις αεροπορικές εταιρείες και τους πιλότους που εμπλέκονται ή για τον τόπο όπου συνέβησαν τα επεισόδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail