Πιλότος: Έτσι έσωσα το Boeing 737 MAX της Lion Air μια ημέρα πριν συντριβεί

Freepen.gr - Καθώς το πλήρωμα του Boeing 737 Max 8 της Lion Air έδινε μάχη για να ελέγξει την κατάδυση τον περασμένο Οκτώβριο, βρήκε βοήθεια από μια απροσδόκητη πηγή: ένας πιλότος εκτός λειτουργίας, που έμελλε να βρίσκεται στο πιλοτήριο έδωσε τη λύση όπως αναφέρει το πρακτορείο bloomberg.com.

Αυτός ο επιπλέον πιλότος, ο οποίος καθόταν στο jumpseat του πιλοτηρίου, διέγνωσεε σωστά το πρόβλημα και καθοδήγησε το πλήρωμα πώς να απενεργοποιήσει ένα δυσλειτουργικό σύστημα ελέγχου πτήσης και να σώσει το αεροπλάνο, σύμφωνα με δύο άτομα εξοικειωμένα με την έρευνα της Ινδονησίας.

Την επόμενη μέρα, υπό την καθοδήγηση ενός διαφορετικού πληρώματος που αντιμετώπισε κι αυτό εκείνο το πρόβλημα που οι ερευνητές χαρακτήρισαν ως πανομοιότυπη δυσλειτουργία, είχαν διαφορετική τύχη καθώς το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα της Java οδηγώντας στο θάνατο τους 189 επιβαίνοντες.

Η προηγουμένως μη ανακοινωμένη λεπτομέρεια στην προηγούμενη πτήση της Lion Air αντιπροσωπεύει μια νέα ένδειξη στο μυστήριο του τρόπου με τον οποίο κάποιοι πιλότοι 737 Max που αντιμετώπισαν τη δυσλειτουργία ήταν σε θέση να αποτρέψουν την καταστροφή, ενώ οι άλλοι έχασαν τον έλεγχο των αεροσκαφών τους και συνετρίβησαν. Η παρουσία ενός τρίτου πιλότου στο θάλαμο διακυβέρνησης δεν περιλαμβανόταν στην έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών της 28ης Νοεμβρίου σχετικά με τη συντριβή και δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως.

Η έκθεση της επιτροπής ασφάλειας της Ινδονησίας ανέφερε ότι το αεροπλάνο είχε πολλαπλές αστοχίες σε προηγούμενες πτήσεις και δεν είχε επισκευαστεί σωστά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail