Δύτης βρέθηκε μαζί με κοπάδι από σαρδέλες στο στόμα φάλαινας - Με φοβερή ψυχραιμία απεγκλωβίστηκε

Freepen.gr - Ο 51χρονος δύτης από τη Νότια Αφρική, Rainer Schimpf επέζησε με θαυμασμό μετά την εμπειρία να βρεθεί μέσα στο στόμα μιας φάλαινας μαζί με σαρδέλες. Ο Schimpf διευθύνει την εταιρεία Dive Expert Tours, η οποία διοργανώνει καταδύσεις για ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Όταν έγινε το συμβάν, ο Rainer, μαζί με μια ομάδα δυτών βιντεοσκοπούσαν σαρδέλες στα ανοικτά του Port Elizabeth, ανατολικά του Cape Town.

Οι δύτες ήταν περίπου 40 χιλιόμετρα από την ακτή, όταν η θάλασσα ξαφνικά ταράχθηκε, μια τεράστια φάλαινα, γνωστή ως φάλαινα του Bryde, βγήκε από το νερό και μαζί με ένα κοπάδι από σαρδέλες άρπαξε και τον Schimpf.

"Ξαφνικά ολόκληρος ο κόσμος γύρω μου σκοτίνιασε και ένιωσα τεράστια πίεση γύρω από τη μέση μου, στην περιοχή της ζώνης μου", δήλωσε στο mype.co.za.

Ο Schimpf συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν στο στόμα της φάλαινας και πίστευε ότι η φάλαινα ήταν έτοιμη να βουλιάξει και να τον πάρει μαζί της. Ωστόσο, ο έμπειρος δύτης, ο οποίος εργάστηκε για 15 χρόνια ως καταδύτης, κατάφερε να αποδράσει και να ξεφύγει από το στόμα της φάλαινας. Η προσπάθειά του κατέστη για αυτόν πιο εύκολη όπως λέει όσον αφορά την ψυχραιμία του έχοντας γνώση ότι η φάλαινα δεν θα μπορούσε να τον καταπιεί εντελώς στο στομάχι της.

Η Φάλαινα του Bryde βρίσκεται σε όλους τους ωκεανούς σε εύκρατα και τροπικά γεωγραφικά πλάτη. Ζυγίζει 40 τόνους, είναι σε θέση να βουτήξει σε βάθος 300 μέτρων και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 14 μέτρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail