Τα δικαιώματα των Μακεδόνων που δεν σκέφτεται κανένας

Κανένας δεν ασχολείται με τη συντριπτική πλειοψηφία των Σλαβόφωνων που το άρθρο του BBC αναφέρει, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δε θεωρούν τον εαυτό τους μειονότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Σλαβόφωνων υπήρξαν θύματα των κομιτατζήδων που τους αποκαλούσαν γραικομανους γιατί έχασαν την γλώσσα τους αλλά όχι την ταυτότητά τους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ήταν θύματα των εθνοκαθαρσεων των Βουλγάρων και των Νάζι. Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες υπήρξαν θύματα ενός κράτος που είτε τους έκανε με το ζόρι μειονότητα, όταν ήθελε να κατευνάσει τη Βουλγαρία είτε τους κυνηγούσε λόγω του ιδιώματος.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, η πλειοψηφία δεν ενδιέφερε ποτέ κανέναν ευαίσθητο. Αντίθετα μια μειοψηφία μέσα στους σλαβόφωνους καθώς ακόμα και οι υπερασπιστείς τους όπως το άρθρο του BBC αποδέχεται ότι οι σλαβόφωνοι που θεωρούν τον εαυτό τους μειονότητα, είναι μειοψηφία έχει κατορθώσει να κινητοποίησει τους δήθεν ευαίσθητους με στόχο την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των σλαβόφωνων.

Η μόνο διάσταση, η προβολή αυτονομιστών χωρίς αντίλογο είναι προπαγάνδα και κάποιος πρέπει να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα της πλειοψηφίας των σλαβόφωνων και μη, Μακεδόνων των θυμάτων διαχρονικών κατόχων και εθνοκαθάρσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail