Αντώνης Φώσκολος: 53 Πρίνοι στην Ανατολική Μεσόγειο έως τώρα - Πρέπει να προχωρήσουμε στην ελληνική ΑΟΖ

Η αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι έρευνες στην Ελληνική ΑΟΖ Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Χανίων και μέλος της Καναδικής Ακαδημίας Γεωλογικών Ερευνών, Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στον 98.4, αναφέρθηκε στη γεωπολιτική σημασία της ανακάλυψης βιογενούς φυσικού αερίου στη θέση «Γλαύκος» της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Αν αθροίσουμε τον ΖΟΡ, την Καλυψώ και τον Γλαύκο, είπε ότι πρακτικά εδώ και 40 μήνες ανακαλύπτουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, ένα Πρίνο ανά μήνα, συνολικά δηλαδή μέχρι τώρα 53 Πρίνοι. 

Ο Αντώνης Φώσκολος εξήγησε γιατί αν οι έρευνες που καθυστερούν στην Ελληνική ΑΟΖ, ιδίως νοτίως της Κρήτης, ξεκινήσουν, αλλάζουν όλα τα ενεργειακά δεδομένα, όχι μόνο για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά για την τροφοδοσία της Ευρώπης και την απεξάρτηση της , από άλλες πηγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail