Πότε δεν είχαμε ανάγκη να κάνουμε κανέναν Ελληνα με το ζόρι

PilotBrent / pixabay
Πότε δεν είχαμε το κόμπλεξ των Τούρκων, δηλαδή ποτέ δε θέλαμε να κάνουμε κάποιον Έλληνα με το ζόρι, όπως έκαναν οι πρώτοι με τους εξισλαμισμούς και τους Γενιτσάρους. Η περίπτωση του Αντετοκουνμπο δείχνει κάτι αυτονόητο, ότι οι ρίζα δεν πεθάνει.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα τον χειροκροτούσε το ίδιο αν δήλωνε αυτό που λέει ουσιαστικά στη συνέντευξη, πως είναι Έλληνας υπήκοος νιγηριανής καταγωγής. Οι μόνοι που θα ενοχλούνταν είναι τα φιλελε και τα αριστερά φασιστοειδή που προσπαθούσαν με το ζόρι να τονίσουν το ποσό Έλληνας είναι.

Ποτέ δεν είχαμε ανάγκη σαν έθνος να κάνουμε Έλληνες με το ζόρι. Υπάρχουν και τώρα Έλληνες πχ οι Βλάχοι στα Βαλκάνια, κάποιοι από τους οποίους δεν ξέχασαν ποτέ την ταυτότητά τους, θέλουν την ελληνική ταυτότητα αλλά δεν τους δίνεται.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail