Σενεγαλέζος έκανε πειρατεία σε γεμάτο σχολικό λεωφορείο στο Μιλάνο και το πυρπόλησε - Το σωτήριο τηλεφώνημα

φωτο ANSA.IT
Freepen.gr - Ένας 47χρονος από τη Σενεγάλη, ονόματι Sy Ousseynouμε ποινικό μητρώο  που βρίσκεται από το 2004 στην Ιταλία αλλά έχει λάβει την υπηκοότητα συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία μετά την πειρατεία λεωφορείου με μαθητές στο σχολείο, το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησε ενώ είχε δέσει τα χέρια των παιδιών σε μια προφανή προσπάθεια να τα σκοτώσει, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Η τρομοκρατία των παιδιών διήρκεσε σχεδόν 40 λεπτά καθώς ο άντρας, θυμωμένος από τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, πήρε τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών λέγοντας ότι κανείς δεν θα επιβιώσει.

Αλλά ένα αγόρι, ο 13 ετών Rahmi, κατάφερε να κρατήσει το τηλέφωνο και να καλέσει την αστυνομία.

Ο άντρας κατέλαβε το λεωφορείο με 51 μαθητές από ένα γυμνάσιο στη βόρεια επαρχία Cremona.

Είπε ότι θέλει να σκοτωθεί και να «σταματήσει τους θανάτους στη Μεσόγειο», ανέφεραν οι πηγές.
Ο Sy διέταξε έναν δάσκαλο να δέσει τα χέρια των παιδιών με καλώδια, αλλά ο δάσκαλος προσάρμοσε τους δεσμούς μόνο σε τέσσερις ή πέντε από αυτές και τόσο ελαφρώς ώστε να μπορέσουν εύκολα αργότερα να απελευθερωθούν, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

"Κανείς δεν θα επιβιώσει", δήλωσε ο Sy μετά την αεροπειρατεία του οχήματος έξω από το San Donato κοντά στο Μιλάνο, σύμφωνα με τον τοπικό αστυνομικό διοικητή, Luca De Marchis.

Αφού τον σταμάτησε η αστυνομία, βγήκε από το λεωφορείο και έβαλε φωτιά αφού πρώτα το είχε περιλούσε με βενζίνη. Ευτυχώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν τα παιδιά έξω, σπάζοντας παράθυρα στο πίσω μέρος, σύμφωνα με τις πηγές του ANSA. Πριν σταματήσει, ο ύποπτος είχε επίσης προσπαθήσει να ξεφύγει από ένα μπλόκο. Δώδεκα παιδιά και δύο ενήλικες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή καπνού, όπως και ο δράστης ενώ το λεωφορείο κατεστράφη ολοσχερώς.

Ένας δάσκαλος που ήταν μαζί με τα παιδιά δήλωσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Sy οδήγησε λεωφορείο με μαθητές. «Τον γνωρίσαμε», δήλωσε ο δάσκαλος, προσθέτοντας ότι ο αεροπειρατής ήταν θυμωμένος με την πολιτική μετανάστευσης της κυβέρνησης.

"Ήθελε να φτάσει στο διάδρομο στο αεροδρόμιο Λινάτε (Μιλάνο)" προσέθεσε.

Ένα κορίτσι είπε ότι «μας έδεσε τα χέρια και μας απειλούσε και είπε ότι αν κινηθούμε θα μας χύσει τη βενζίνη και θα βάλει φωτιά» 

Μια άλλη μαθήτρια δήλωσε ότι «πήρε τα τηλέφωνά μας, αλλά ένας συμμαθητής κατάφερε να κρατήσει το δικό του, μας έδεσε με καλώδια, μας έλεγε ότι τίποτα δεν θα συνέβαινε αλλά απειλούσε να χύσει τη βενζίνη».






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail