Τον πέτυχε στο "δόξα Πατρί" σε απόσταση 3.540 μέτρων κι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Freepen.gr - Το παγκόσμιο ρεκόρ εύστοχης βολής από τη μεγαλύτερη απόσταση ενός ελεύθερου σκοπευτή στα μέσα του 2017 επετεύχθη από μια καναδική ομάδα snipers στο Ιράκ, όπως αποκάλυψε το National Interest.

Αναφερόμενο σε ένα βίντεο από το Mail and Globe, το άρθρο έκανε λόγο για μια καναδική ομάδα ελεύθερων σκοπευτών στις 22 Ιουνίου 2017, που πυροβόλησε τζιχαντιστή του ISIS σε απόσταση 3.871 γιαρδων.

Στις 22 Ιουνίου 2017, η Globe and Mail ανέφερε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές που είχαν ανατεθεί στην Joint Task Force 2, την ειδική μονάδα ειδικών δυνάμεων του Καναδά, πυροβόλησαν έναν τρομοκράτη του ISIS στο Ιράκ σε απόσταση 3.540 μέτρων ή 3.871 γιάρδων. Η ομάδα των ελεύθερων σκοπευτών βρισκόταν στην κορυφή ενός κτιρίου ψηλά, όταν εκτέλεσε τη βολή, που χρειάστηκε σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα για να φτάσει στο στόχο της. Ο σκοπευτής και ο ανιχνευτής του είχαν χρησιμοποιήσει ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή McMillan TAC-50 .50.

Η βολή του καναδικού σκοπευτή κατάφερε να χτυπήσει τον μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, να τον σκοτώσει και να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ.

Για να κατανοήσετε την πολυπλοκότητα του πυροβολισμού, είναι καλύτερο να αρχίσετε με το μέγιστο του ελεύθερου σκοπευτή: το sniping είναι μαθηματικά εκπεφρασμένα σε μορφή όπλου. Παρόλο που μια σφαίρα ενός τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή μπορεί να πετάξει μέχρι πέντε μίλια, πολλοί παράγοντες, όπως η βαρύτητα, η ταχύτητα, η κατεύθυνση του ανέμου, το υψόμετρο, η βαρομετρική πίεση, η υγρασία και ακόμη και το Coriolis Effect, ενεργούν στη σφαίρα καθώς ταξιδεύει. Ακόμη χειρότερα, τα αποτελέσματα αυτά αυξάνουν περαιτέρω το ταξίδι των σφαιρών. Μια επιτυχημένη ομάδα ελεύθερων σκοπευτών που λειτουργεί σε ακραίες αποστάσεις πρέπει να κάνει το καλύτερό της για να προβλέψει με ακρίβεια πώς όλοι αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν τη σφαίρα και να υπολογίσουν πώς το βλήμα θα φτάσει στον στόχο του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail