Εκλογές-γέφυρα στον εφιάλτη των Πρεσπών

Free-Photos / pixabay
Από νωρίς είχαμε επισημάνει πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μια απλή διακρατική συνθήκη «για το όνομα των Σκοπίων», αλλά ένα σύστημα ταυτόχρονης απεμπόλησης εθνικής κυριαρχίας, ιστορικής/πολιτιστικής ταυτότητας, δημοκρατικών δικαιωμάτων, οικονομικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Στα χέρια μιας δημοκρατικής κυβέρνησης και ενός πολιτικού-κομματικού συστήματος που λειτουργεί με γνώμονα στοιχειώδους εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, μια τέτοια συνθήκη «ήττας χωρίς πόλεμο» δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Αλλά ακόμα και αν μπορούσαμε να φανταστούμε μια κοσμογονική πολιτική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης, η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έπρεπε να ξεκινήσει από την καταγγελία και απόκρουση της πιο ύπουλης πτυχής της, δηλαδή της εσωτερικής «Αποεθνοποίησης» του ελλαδικού χώρου (Άρθρα 6-7-8).

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία που για πρώτη φορά θεσπίζεται δια Νόμου, επιβάλλεται με μέτρα «προληπτικής» λογοκρισίας και δεσμεύει φορείς του Κράτους και ΜΜΕ στην παραχάραξη της Ιστορίας, χωρίς δυνατότητα δημόσιας διαβούλευσης, αλλά ακόμα και επιστημονικού αντιλόγου (πχ. αλλαγή βιβλίων, χαρτών, τοπωνυμιών κλπ.)

Ενα κράτος όπου βασιλεύει ο στρατευμένος Εθνομηδενισμός, ο ψοφοδεής γενιτσαρισμός και ο φθόνος για κάθε δημιουργική έκφραση ελληνικότητας, δεν πρόκειται να περιμένει τις επόμενες εκλογές για να επιχειρήσει το τελικό του γιουρούσι στην ακατάβλητη ελληνική ψυχή.

Αντίθετα, ένα τετράμηνο προεκλογικής αφασίας, απεραντολογίας και ενασχόλησης με μικροκομματικές διεργασίες συγκρότησης ψηφοδελτίων, προσφέρεται ως ιδανική γέφυρα «τσιμεντώματος» των Πρεσπών, με βίαιη καταστολή Ή χειραγώγηση κάθε αυθόρμητης εκδήλωσης του Νέου Μακεδονικού Αγώνα.

Δεν αρκεί λοιπόν να λέμε (πολύ σωστά!) πως στο ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ «τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα αρχίζουν», ενώ υποβαθμίζουμε και παραβλέπουμε την κλιμακούμενη ολομέτωπη επίθεση, με τα πιο δόλια όπλα ψυχολογικού πολέμου, στο πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων.

Στο κάτω-κάτω, ας αναλογιστούμε την συγκαλυμμένη απειλή του αρχιερέα των εθνομηδενιστών, Αντώνη Λιάκου, μετά την «κύρωση» του εκτρώματος τους:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφορά τόσο τους Βορειομακεδόνες όσο κυρίως εμάς τους Έλληνες!»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail