Δημοσκόπηση «χαστούκι» στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με δύο παράδοξα

Προβάδισμα 9,2% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% έναντι 17,9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έπονται:.

Κίνημα Αλλαγής 5,8%
Χρυσή Αυγή 5,3%
ΚΚΕ 4,8%
Οικολόγοι Πράσινοι 2,3%
Το Ποτάμι 1,5%
Λαϊκή Ενότητα 1,2%
ΛΑΟΣ 1,2%
ΑΝΕΛ 1,1%
Ένωση Κεντρώων 1,1%
ΜεΡΑ25 1,1%
Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,6%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,6% ενώ «δε θα ψηφίσω» απαντά το 7,6% και «άκυρο/λευκό» επιλέγει το 3,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ έχει μεγαλύτερο προβάδισμα με 36,8% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση σκαρφαλώνει η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, ΚΚΕ με 6,2%, Ένωση Κεντρώων με 1,8%, Λαϊκη Ενότητα με 1,7%, Το Ποτάμι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,4% και ΜεΡΑ 25 με 1,3% ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3%.

Το παράδοξο της έρευνας είναι ότι δεν καταγράφεται καν η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου την οποία βλέπαμε σταθερά το τελευταίο διάστημα σε όλες τις μετρήσεις, ενώ βλέπουμε πχ το ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη που είναι γενικώς ανύπαρκτος και όχι πχ τη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου ο οποίος γυρίζει όλη την Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail