Οι θρησκευτικές γιορτές του...λάρυγγα και της κοιλιάς


Κάθε φορά που έρχεται μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές αφιερώνουν ώρες ολόκληρες όχι στο μήνυμα αυτής της γιορτής, αλλά στο… τι θα φάμε.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έτσι όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ώρες ολόκληρες αναφοράς για την γαλόπουλα, με τι γέμιση θα την φάμε, για τα τσουρέκια, τα μελομακάρονα και άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Όταν πλησιάζει το Πάσχα, ώρες ολόκληρες αναφοράς στον οβελία, στο αρνάκι του φούρνου, στο πως θα σουβλίσουμε, κλπ. Έτσι και τώρα, Καθαρά Δευτέρα, ώρες ολόκληρες αναφοράς στα θαλασσινά, στην λαγάνα το πόσο θα την αγοράσουμε, στον ταραμά και στις ελιές.

Παλαιοτέρα όταν κρατούσαν την νηστεία την Καθαρά Δευτέρα, όλη μέρα δεν έτρωγαν τίποτα, ούτε και νερό δεν έπιναν, ενώ στο Άγιο Όρος κρατούν την νηστεία επί τρεις ολόκληρες μέρες. Αν και σήμερα και αυτό ακόμα έχει ξεφτίσει.

Το πόσο καλή δαυλιά κάνουν τα ΜΜΕ έναντι του θρησκευτικού μηνύματος, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα.

Οι πιστοί έχουν μετατραπεί σε πιστούς του… λάρυγγα και της κοιλιάς, ενώ ακόμα και οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, ρασοφόροι και μη, έχουν προτάξει την χαλάρωση στην πίστη τήρηση των κανόνων και έτσι και το ποίμνιο ακέφαλο, έγινε έρμαιο των αδηφάγων ελληνόφωνων ΜΜΕ.

Καθαρή Δευτέρα λοιπόν του λάρυγγα και της κοιλίας, ενώ μόνο κάποιοι ρομαντικοί ίσως επιμένουν στην πραγματική νηστεία.

Αλλά η σημασία δεν είναι εκεί. Είναι στην κατανυκτική προσευχή καθώς αρχίζει ο Γολγοθάς της Σαρακοστής με τις καθημερινές τελετές,

Αλήθεια πόσο ακόμα θα «απομακρυνθούμε»;;;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail