Ένταση στην Κύπρο: Οι Τούρκοι έκαναν νύχτα "πρόβα" εισβολής στον Άγιο Σωζόμενο και βρήκαν απέναντι την Εθνική Φρουρά!

Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησαν οι Τούρκοι στην Κύπρο μόλις μόλις δύο βδομάδες μετά την παραβίαση τoυ στάτους κβο στα Στροβίλια και τον αποκλεισμό των κατοικιών τεσσάρων οικογενειών Ελληνοκυπρίων. Όπως φαίνεται σκοπός είναι εκτός του να προκαλέσουν ένταση, να δοκιμάσουν το βαθμό ετοιμότητας της Εθνικής φρουράς.

Σύμφωνα με πηγές του SIGMALIVE που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, πρόκειται για άρματα της επιλαρχίας που εδρεύει στην περιοχή της σκλαβωμένης Τύμπου και η οποία ανήκει στην 28 Μεραρχία του Αττίλα που έχει την έδρα της στη σκλαβωμένη 'Ασσια, παρατάχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν λίγες ημέρες στην περιοχή Γερίου - Αγίου Σωζόμενου.

Άμεσα αντέδρασε η Εθνική Φρουρά παρατάσσοντας άρματα μάχης. Τα τουρκικά άρματα παρέμειναν στην περιοχή για 48 ώρες και ακολούθως αποσύρθηκαν. Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης έκανε λόγο για συχνό φαινόμενο μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να προκαλείται πανικός στους πολίτες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ''Σημερινή'' της Κυριακής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ήγειρε προς τη Γερμανίδα ομόλογο του Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη στη Λευκωσία, το θέμα μεταφοράς μιας επιλαρχίας 42 τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leoprad 2A4 στην Κύπρο.Θέμα, το οποίο αποκάλυψε η ''ΣΗΜΕΡΙΝΗ'' τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Βερολίνο, με δεδομένη και τη διαρκώς αναβαθμιζόμενη αμυντική σχέση του με τη Λευκωσία, αντικρίζει θετικότατα το κυπριακό ενδιαφέρον για την αγορά των Leopard, σε μελλοντικό στάδιο, άρματα τα οποία θα αυξήσουν κατακόρυφα την επιχειρησιακή ισχύ της Εθνικής Φρουράς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail