Δολοφονήθηκε καθηγητής στο Πακιστάν γιατί οργάνωσε μια εκδήλωση που ήταν μαζί γυναίκες και άνδρες

Στο Πακιστάν δολοφονήθηκε ο καθηγητής Khalid Hammed γιατί οργάνωσε μια μεικτή συγκέντρωση στο πανεπιστήμιο και ο δολοφόνος του το θεώρησε αντί-ισλαμικό. Το Πακιστάν είναι η χώρα που μια γυναίκα, η Asia Βιbi καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία. Όταν το ανώτατο δικαστήριο, αφού πέρασε χρόνια στην φυλακή για το αδίκημα της βλασφημίας ανέτρεψε την καταδίκη, ένας οργισμένος όχλος διαδήλωνε στο δρόμο ζητώντας το θάνατό της.

Στην υπόθεση της Ουτρέχτης τα ελληνικά και μη, μέσα ενημέρωσης υιοθέτησαν τη ρητορική του πρακτορείου Anadolu που έλεγε ότι ο δράστης είχε διάφορες με το θύμα. Το ότι είναι η προπαγανδιστική αστική μηχανή ενός αυταρχικού ηγέτη που η χώρα του έχει το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιογράφων στη φυλακή και είχε κάθε συμφέρον να αποσυνδεθεί η συγκεκριμένη υπόθεση από την τρομοκρατία δεν ήταν κάτι που τους απασχόλησε.

Κάνεις δε θα κάνει διαδήλωση για να καταδικάσει τη δολοφονία του καθηγητή όπως κάνεις δεν έκανε διαδήλωση εναντίον του φασισμού για να καταδικάσει τους φασίστες που ήθελαν να πεθάνει μια γυναίκα γιατί παραβίασε νόμους που σχετίζονται με βλασφημία.

Ο αντιφασισμος τους προκαλεί αηδία γιατί δε μισούν το φασισμό, τη Δύση μισούν.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail