Ζήτησαν τέλος επιτηδεύματος από οδηγούς που είχαν αγοράσει τα λεωφορεία της ΕΑΣ επί Μητσοτάκη!

Το ελληνικό κράτος είναι πραγματικά αθάνατο μολονότι χρειάζεται εκτέλεση χθες! Συναντώ μια φίλη την Πέμπτη και μου είπε ότι έφαγε όλη την ημέρα στη ΔΟΥ Ηλιούπολης με τον αδερφό της για τον αείμνηστο πατέρα τους. Στο ερώτημά μου "γιατί", η απάντηση ήταν ότι ο μακαρίτης χρωστούσε και ζητούσαν τώρα από τα τρία του παιδιά να πληρώσουν τα χρέη του ως κληρονόμοι.

Του Στρατή Μαζίδη

Τι χρωστούσε; Το τέλος επιτηδεύματος! Μα πώς; Αφού ο άνθρωπος ήταν συνταξιούχος στα χρόνια του μνημονίου και πέθανε το 2016. Με ποιο τρόπο τον χρέωσε η Εφορία με το τέλος επιτηδεύματος που εμπνεύστηκε ο πολιτικός "γίγαντας" ονόματι Βενιζέλος, πατέρας επίσης του χαρατσιού που σήμερα λέμε ΕΝΦΙΑ;

Και τι μου απαντά η κοπέλα; Για το λεωφορείο! Ποιο λεωφορείο της λέω; Αυτό που είχε πάρει την άδεια επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν έκλεισε η ΕΑΣ και άνοιξαν οι ΣΕΠ; Ναι, μου λέει! Τότε, το κράτος χωρίς να ενημερώσει τους οδηγούς τους είχε ανοίξει επαγγελματικό ΑΦΜ.

Και τώρα, για μια ιστορία που κράτησε λίγους μήνες διότι ο Παπανδρέου μετά κατέσχεσε τα λεωφορεία τα οποία είχαν στρώσει επί ΣΕΠ, έχουν σταλεί τέτοια χαράτσια στους ΣΕΠιτες. 

Το ευτύχημα ήταν ότι στην Εφορία οι υπάλληλοι ήταν γνώστες του θέματος και καθοδηγούν αμέσως τους ενδιαφερόμενους διότι πριν τη φίλη μου είχαν πάει και άλλοι οδηγοί. 

Ωστόσο αυτό δεν απαλλάσσει από την ταλαιπωρία. Τρώγε την άδειά σου γιατί έτσι θέλει το κράτος.  Τρέχα μάζεψε τα χαρτιά που θέλουν, συμπλήρωσε τα έντυπα που σου δίνουν, τρέχα-γύρευε το συνέταιρο του πατέρα σου γιατί είχαν πάρει μαζί το λεωφορείο ώστε να υπογράψει κι αυτός, κάνε το Α, κάνε το Β ώστε το τέλος να αιτηθείς διαγραφή του χρέους, όπου λογικά θα σβηστεί (της είπαν).

Να το ξαναπώ; 26 χρόνια μετά το τέλος των ΣΕΠ, ζητούν τέλος επιτηδεύματος από τους τότε οδηγούς στους οποίους είχαν βγάλει επαγγελματικό ΑΦΜ.


 - - - - -
Φωτο από: http://busoldtimers.blogspot.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail