Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να παγώσουν τις διαδικασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

AFP PHOTO / Ed JONES
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν σύντομα να παγώσουν τις προετοιμασίες για την παράδοση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, κι αυτό θα ήταν το ισχυρότερο σήμα της Ουάσιγκτον ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει τόσο το προηγμένο αεροσκάφος όσο και το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας S-400, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο αποκλειστική πηγή του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν σε ένα σημείο καμπής σε μια μακροχρόνια διαμάχη με την Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αφού μέχρι στιγμής δεν κατόρθωσαν να επηρρεάσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η αγορά ενός ρωσικού συστήματος αεράμυνας θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροσκαφών F-35.

"Το S-400 είναι ένας υπολογιστής. Το F-35 είναι ένας υπολογιστής. Δε συνδέετε τον υπολογιστή σας με τον υπολογιστή του αντιπάλου σας και βασικά αυτό που είναι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε στο Reuters η Katie Wheelbarger, βοηθός γραμματέας υπεράσπισης για τις διεθνείς υποθέσεις ασφαλείας.

Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η Ουάσιγκτον σκέπτεται να σταματήσει τα βήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για να προετοιμαστεί η παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail