Δύο θανατηφόρα ρωσικά υποβρύχια Akula θα φέρουν 200 πυραύλους κρουζ το καθένα!

Freepen.gr - Δύο ρωσικά υποβρύχια κλάσης Akula, τα Arkhangelsk και Severstal, θα επανεξοπλιστούν και θα αναπτυχθούν ώστε να μπορούν να μεταφέρουν 200 πυραύλους Kalibr το καθένα, αναφέρει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Τα υποβρύχια είχαν αποσυρθεί από την υπηρεσία και παρέμεναν στην αποβάθρα του κέντρου επισκευής πλοίων Zvyozdochka στο Severodvinsk, αναμένοντας τη μετέπειτα διάθεσή τους.

"Σκοπεύουμε τώρα να επανεξοπλίσουμε αυτά τα υποβρύχια με βλήματα Oniks, Tsirkon και 200 ​​πυραύλους Kalibr", ανέφερε στο TASS ο Αντιναύαρχος Oleg Burtsev.

"Οι διαστάσεις αυτών των υποβρυχίων επιτρέπουν την όπλιση καθενός από αυτούς με τουλάχιστον 200 πυραύλους κρουζ" συμπλήρωσε.

"Τα αμερικανικά υποβρύχια κλάσης Ohio μπορούν να μεταφέρουν 154 βλήματα κρουζ Tomahawk και τα κινεζικά καταδρομικά του έργου 055 είναι σε θέση να μεταφέρουν 112 πυραύλους κρουζ. Αλλά οι φρεγάτες μας που ανήκουν στο Πρόγραμμα 22350 μπορούν σήμερα να φέρουν μόνο 16 από αυτούς. Οι επόμενες φρεγάτες θα φέρουν 24 αλλά αυτό θα είναι ανεπαρκές" πρόσθεσε.

Η Ρωσία άρχισε επίσης να αναπτύσσει μια εκσυγχρονισμένη φρεγάτα στο πλαίσιο του Έργου 22350, που θα είναι σε θέση να μεταφέρει 48 πυραύλους κρουζ Kalibr ωστόσο τα υποβρύχια Akula θα φέρουν ένα πραγματικά τεράστιο οπλοστάσιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail