Ελληνοϊσραηλινό μάτι σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο ετοιμάζουν Αθήνα-Τελ Αβίβ στην Κρήτη


Freepen.gr - Tο ραντάρ Long Horizon, που θα κατασκευαστεί στην ανατολική Κρήτη θα παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ. Η ανάπτυξη του ραντάρ αυτού έρχεται στα πλαίσια της επιχειρησιακής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Το κόστος του έργου είναι ιδιαίτερα σεβαστό, ωστόσο θα κατασκευαστεί από κοινού με το Ισραήλ. Επίσης όπως αναφέρει σε εκτενέστερο άρθρο του ο Βασίλης Νέδος για την "Κ" η αμυντική συνεργασία Αθήνας - Τελ Αβίβ συνεχίζεται το επόμενο χρονικό διάστημα με την παροχή τεχνογνωσίας και εμπειρικών γνώσεων στο Ναυτικό της χώρας. Στα τέλη του μήνα, 40 Ισραηλινοί δόκιμοι θα μεταφερθούν με ελληνικό αρματαγωγό από τη Χάιφα μέχρι και την Κρήτη.

Οι Ισραηλινοί θα συμμετάσχουν μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις στην άσκηση «Noble Dina ’19» και έπειτα θα επιστρέψουν στη Χάιφα, αφού κάνουν στάσεις στη Μήλο και στη Ρόδο.

Όπως είχαμε επισημάνει παλαιότερα η Noble Dina έχει ως βασικό σενάριο την αντιμετώπιση απειλών σε πλατφόρμες εξόρυξης. Στην άσκηση αυτή που ξεκίνησε το 2011, η Ελλάδα συμμετέχει από το 2012 αντικαθιστώντας την Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail