Πόσα χρόνια έμεινε σκλαβωμένη κάθε περιοχή της Ελλάδας από τους Οθωμανούς

Freepen.gr - Έναν ενδιαφέροντα ιστορικό χάρτη επιμελήθηκε και ανήρτησε στο twitter Στον χάρτη που επιμελήθηκε ο Wedaneus- στην εξαιρετική ιστοσελίδα του με τα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία που συγκεντρώνει και παρουσιάζει συμπυκνωμένα κι αξίζει να επισκέπτεστε.

Ο χάρτης παρουσιάζει το σημερινό ελληνικό κράτος και απεικονίζει ανά περιοχή πόσα χρόνια έμεινε η κάθε μία υπό τον οθωμανικό ζυγό ενώ παράλληλα παραθέτει πότε κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς και πότε απελευθερώθηκε. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μάνη και τα Σφακιά δε γνώρισαν ποτέ οθωμανική κατοχή όπως κι η Κέρκυρα.

Τα περισσότερα χρόνια οθωμανικής κυριαρχίας τα βλέπουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς απελευθερώθηκαν στους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α' Παγκόσμιο.

Φυσικά υπάρχουν και περιοχές που δεν απελευθερώθηκαν όπως η Κωνσταντινούπολη και η Ανατολική Ρωμυλία, ή που απελευθερώθηκαν για λίγο όπως η Βόρεια Ηπειρος και μέρος της Μικράς Ασίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail