Το όνομα «Μακεδονία» θα εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις


Το θέμα με το φερόμενο ως «Μακεδονικό ζήτημα» είναι πολύ απλό, αλλά ηθελημένα παρουσιάζεται ως πολύπλοκο, με την απόλυτη ανοχή και της εγχώριας παρασιτικής ελίτ. Και παρουσιάζεται ως πολύπλοκο γιατί στην ουσία υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Από: hassapis-peter.blogspot.com - Του Πέτρου Χασάπη

Επειδή λοιπόν αυτό που αποτελεί τον κεντρικό άξονα του όλου ζητήματος είναι το όνομα «Μακεδονία» που έρχεται από την αρχαιότητα, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί οριστικά αν οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες ή όχι. Όπως δηλαδή και οι Θεσσαλοί, οι Θράκες, οι Πελοποννήσιοι, οι Αιτωλοί, οι Ακαρνάνες, οι Σπαρτιάτες, οι Αθηναίοι, οι Θηβαίοι (μην ξεχνάμε ότι ο Φίλιππος Β΄ μεγάλωσε στην αυλή του Επαμεινώνδα) οι Κρήτες, οι Μηλήσιοι, γενικά οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου κ.λ.π.

Αν κριθεί ιστορικά ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και φυσικά ήταν, τότε τίθεται το δεύτερο ερώτημα για το ποιος έχει δικαίωμα στα Μακεδονικά εδάφη. Έχει αυτός που οι πρόγονοί του κατείχαν συνεχώς αυτά τα εδάφη ή μεταγενέστεροι διεκδικητές.

Και ναι μεν κάποια μικρά κομμάτια της όλης αρχαίας Μακεδονίας έχουν καταληφθεί από άλλα έθνη, αλλά εδώ τίθεται το σημερινό ερώτημα: Ποιος έχει δικαίωμα να αξιώσει από τον άλλο. Αυτός που έχασε κάποια μικρά τμήματα από τους νέους κατόχους ή οι κάτοχοι αυτών των τμημάτων εναντίον του διαχρονικού ιστορικού έθνους που κατέχει τον βασικό αρχαίο εδαφικό χώρο;

Όπως βλέπουμε όλοι, εκείνο που συνεχώς αμφισβητείται είναι η ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων. Και αμφισβητείται και θα συνεχίσει να αμφισβητείται γιατί, όπως είδαμε είναι το κύριο «όχημα» για εδαφικές διεκδικήσεις. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν ιστορικά ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και επομένως οι σημερινοί Έλληνες έχουν δήθεν καταλάβει ξένα εδάφη.

Δυστυχώς, το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αναγνώρισε το όνομα «Μακεδονία», όχι μόνο στο μικρό τμήμα βόρεια της Μακεδονίας, αλλά και σε εδάφη βορειότερα που ποτέ δεν υπήρξαν ούτε καν τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και ακόμα χειρότερα αναγνώρισε ως έχοντες «Μακεδονική» εθνικότητα τους Σλάβους και «Μακεδονική» γλώσσα σλαβικό ιδίωμα. Αν είναι δυνατόν!!!

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αυτό που λένε κάποιοι πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική είναι ανιστόρητο» διαψεύδοντας την ίδια την ιστορία και δίνοντας προφανώς επιχειρήματα στους αμφισβητούντες ότι δήθεν η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ ελληνική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail