Πολλά μπράβο - Εθελοντές, κάτοικοι και λιμενικοί έσωσαν ένα νεαρό δελφίνι στη Νάξο

Το πρωί του Σαββάτου Naxos island wildlife protection έλαβε κλήση για ζωντανό δελφίνι σε παραλία στο Καστράκι Νάξου. Η ομάδα έσπευσε άμεσα στο σημείο όπου εντόπισε ενα νεαρό Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba) στην ακτή. 

Αμέσως οι άνθρωποι του Κέντρου Προστασίας προέβησαν στις πρώτες απαραίτητες ενέργειες ώστε να το διατηρήσουν στη ζωή και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών "Αρίων" κρίθηκε ότι καλύτερο για το θηλαστικό ήταν η μεταφορά του σε απάνεμη ακτή, καθότι η συγκεκριμένη ήταν εξαιρετικά κυματώδης και να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί στα ανοιχτά. 

Σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής καθώς και το πλήρωμα του Λιμεναρχείου Νάξου έγινε η μεταφορά και εισαγωγή του δελφινιού στη θάλασσα. Αφού ξεπέρασε το σοκ κάνοντας γύρους δίπλα στους ανθρώπους του Κέντρου, διαπιστώθηκε οτι κολυμπά κι αναπνέει φυσιολογικά κι έτσι το οδήγησαν στα ανοιχτά όπου και έφυγε προς το πέλαγος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail