Ανησυχία στη Ρωσία: Αμερικανικά B-52 προσομοίωσαν πυρηνική επίθεση σε Μόσχα κι Αγία Πετρούπολη

Freepen.gr - Ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι πέντε βομβαρδιστικά B-52H Stratofortress της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διενήργησαν προσομοίωση μαζικής πυρηνικής επίθεσης εναντίον στόχων στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων στις 28 Μαρτίου, σημειώνει το defence-blog.com.

Η εκπαιδευτική πτήση των βομβαρδιστικών αεροπλάνων των ΗΠΑ B-52H με νορβηγικά αεροσκάφη F-16 στη Νορβηγική Θάλασσα ήταν ένα από τα παραδείγματα των εικονικών επιθέσεων με τη χρήση πυραύλων κρουζ έξω από τη ζώνη ανίχνευσης με ραντάρ αεροπορικής άμυνας καθώς και έξω από την ακτίνα μάχης των υπερηχητικών MiG- 31, ανέφερε η πηγή.

Το μοντέλο H των βομβαρδιστικών B-52 μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 20 πυραύλους κρουζ, όπως AGM-158A / B JASSM / -ER και AGM-86C, D.

Το B-52 δεν μπορεί να διεισδύσει στην άμυνα των αντιπάλων, αλλά οι πύραυλοι κρουζ μεγάλης εμβέλειας μπορούν να διεισδύσουν σε εχθρικές αεροπορικές άμυνες.

Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου άμυνας, εξέφρασαν ανησυχίες για την πτήση των Β-52 κοντά στα σύνορα της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει το Φεβρουάριο ότι η συμμαχία «έχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών - συμβατικές και άλλες επιλογές» για να αντιμετωπίσει αυτό που το ΝΑΤΟ ονομάζει «ρωσική παραβίαση» της συνθήκης INF.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail